Chasing and Repousse

  • _FE11396 copia (1)
  • Poster Chasing and Repousse at Assamblage 1
  • 375555_10150502321722763_960894846_n
  • student work2
  • fabrizio acquafresca chiseling
Urmatoarea sesiune de curs: va fi anuntata in curand!

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica "Chasing and Repoussé", in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si  vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.

Primul proiect al workshop-ului consta in realizarea din metal, prin tehnica "Chasing and Repoussé", a unei libelule.  Pentru proiectele urmatoare, cursantii au posibilitatea de a aborda modele personalizate de bijuterii: fructe, flori sau imagini abstracte.

"Il Maestro" va discuta cu fiecare elev in parte, oferind indrumare tehnica si artistica pentru proiectul ales, care sa permita cursantilor sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare pentru a continua explorarea, in mod independent,  a artei "Chasing and Repoussé".

Durata Program Cost* Profesori
4 zile Luni - Joi 445 Euro Fabrizio Acquafresca
28 ore 10:00 - 17:00

INSCRIE-TE ACUM

Conditii necesare: Nu este necesara experienta in domeniul bijuteriei.
* Costurile afisate nu includ TVA.

FABRIZIO ACQUAFRESCA

Fabrizio Acquafresca este un artist si profesor de "Chasing and Repoussé" nascut la Florenta, in Italia.

Familia Acquafresca este cunoscuta inca din secolul XVII, prin Matteo Acquafresca (1651-1738), un armurier renumit care a fost patronat de Medici, iar tehnica "Chasing and Repoussé" a fost transmisa in familie, din generatie in generatie, pana in zilele noastre.

Fabrizio Acquafresca a inceput sa lucreze intr-un atelier de bijuterie inca de la varsta de 13 ani, sub indrumarea unchiului sau, Brandimarte, un celebru artizan in argint din Florenta. Astazi, dupa 30 de ani, Acquafresca este numit "Il Maestro" (Maestrul) de colegii sai in arta "Chasing and Repoussé".  "Il Maestro" este titlul acordat in Italia artistilor care se disting prin abilitatile lor superioare si prin creativitate. In plus, un Maestru artizan este si un invatator, care transmite elevilor cunostintele sale profesionale, pentru a se asigura ca know-how-ul sau tehnic nu este pierdut.

"Il Maestro" Acquafresca lucreaza in atelierul sau din Florenta, unde creaza lucrari personale sau la comanda, si continua sa colaboreze cu atelierul Brandimarte. In plus, el deseneaza,  picteaza, scrie și preda cursuri de "Chasing and Repoussé" la scoli de arta din Europa si Statele Unite ale Americii.