Menu
Your Cart

Assamblage - Institutul de Arta si Design

Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana a fost fondata in 2010 la initiativa designerului David Sandu, ca prima platforma educationala din Romania dedicata in exclusivitate domeniului bijuteriei contemporane. In cei peste zece ani de activitate, scoala a sustinut 256 sesiuni de cursuri si workshop-uri tematice, finalizate cu mai mult de 1800 diplome, Assamblage devenind astfel o temelie si un punct de referinta puternic in dezvoltarea bijuteriei de autor din Romania. Prin cei peste 770 absolventi ai scolii, Assamblage a contribuit la crearea unei comunitati inchegate de artisti autohntoni care au depasit nivelul autodidactismului si care au acumulat notiuni tehnice si conceptuale pentru afirmarea lor ca designeri de sine statatori.


In 2020, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana isi schimba sediul si devine Assamblage – Institutul de Arta si Design. Discursul si misiunea se extind intr-o noua directie educationala multidisciplanara, adaugand cursuri si workshop-uri noi de ceramica, gravura, fotografie, desen, prototipare 3D, marketing cultural si multe altele. Un nou spatiu creativ de studiu, dialog si experiementare, gazduit intr-o casa din Strada Dimitrie Racovita nr. 18. Un demers continuu de 10 ani pozitionează Assamblage ca una dintre putinele optiuni de formare viabile din Romania in domeniul bijuteriei contemporane. Formarea tehnica a unui creativ este direct proportionala cu ceea ce va putea exprima in viitor. Vocabular si gramatica- asta si-a propus Assamblage, inca de la inceput. 


Cursuri bijuterie

Daca ar fi sa asociem un cuvant scolii Assamblage, acesta ar fi FUNCTIONAL. Sistemul de cursuri si workshop-uri in format intensiv adresate creativilor s-a dovedit extrem de fertil, oferind lucruri clare, simple si cu un grad mare de generalitate din care fiecare sa extraga exact ceea ce are nevoie. Cursurile sunt insotite ulterior de asistenta, mentoring, practica in atelierul scolii, servicii de furnizare de materiale si multe alte lucruri care au făcut posibil ca cei interesati de domeniu sa aiba la îndemana raspunsuri la multele intrebari care apar la fiecare inceput de drum. 

Toate cursurile si workshop-urile sustinute de Assamblage sunt structurate intr-o formula graduala si modulara. Sunt cursurile de initiere care ofera notiunile si formulele tehnice de baza, urmate de tehnici specifice si specializari în anumite procedee si formule tehnologice. Durata lor este între doua saptamani si trei-patru zile. Formula s-a dovedit extrem de utila in invatarea graduala a tehnicilor si imbinarea perioadelor de curs cu cele de practica individuala in atelier, iar rata mare de absolventi care continua drumul spre designul contemporan de bijuterie confirma acest lucru.