logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Articulații și sisteme de închidere pentru bijuterii și accesorii

Articulații și Sisteme de Închidere pentru
Bijuterii și Accesorii: 5-8 aprilie 2021

Vechii bijutieri considerau închiderile și articulațiile ca fiind cea mai înaltă formă de maiestrie tehnică. Cu cât acestea erau mai puțin vizibile, cu atât meritul bijutierului era mai mare. Articulațiile si sistemele de închidere, ca detalii estetice și conceptuale, nu numai funcționale, sunt o provocare pentru designerul si autorul de bijuterie care își dorește creșterea la un alt nivel de performanță. Un curs pentru oricine își dorește să adauge la repertoriul de exprimare un grad nou de creativitate și exigență.

Structură WorkShop Articulații și Sisteme de Închidere


In bijuteria contemporană, articulatiile și sistemele de închidere au devenit teme in sine sau actori principali in povestile spuse de designer. Dar pentru ca o simplă balama să se transforme în piesa principală și în centrul estetic al unei bijuterii, este nevoie mai întâi de înțelegerea producerii tehnice propriu zise a unui element de articulare sau de închidere. Acest curs care își propune logică, precizie si eficiență, este începutul unui parcurs pentru dobândirea maiestriei integrării elementelor tehnice în estetica contemporană.
De-a lungul a 4 zile de curs, se va lucra la trei sau patru proiecte, în funcție de ritmul individual, cu posibilitatea de a genera formă si utilitate integrate în aceeasi piesă.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului