Assamblage | Scoala de Bijuterie Contemporana

Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a fost infiintata in luna octombrie a anului 2010 la initiativa designerului David Sandu. In lipsa unor institutii care sa vizeze insusirea in mod specific a domeniului bijuteriei la un nivel tehnic si artistic, Assamblage a pus bazele unei noi generatii de designeri si autori de bijuterie contemporana care se ridica la standarde internationale.

In procesul de trecere de la simpla curiozitate pentru bijuterie, la practicarea acesteia cu profesionalism, este necesar un demers de invatare si exersare, atat in cadrul cursurilor, cat si la nivel individual. Astfel, Assamblage pune la dispozitia cursantilor un sistem modular de cursuri complementare, care corespund diverselor nevoi si interese - de la cursuri de initiere in bijuterie pentru cei care nu au experienta anterioara pana la workshop-uri si ateliere tematice care vizeaza tehnici de lucru specifice.

In cei noua ani de activitate, scoala a sustinut peste 220 sesiuni de cursuri si workshop-uri tematice, finalizate cu peste 1600 diplome, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana devenind astfel o temelie si un punct de referinta puternic in dezvoltarea bijuteriei de autor din Romania. Prin cei peste 700 absolventi ai scolii, Assamblage a contribuit la crearea unei comunitati inchegate de artisti autohntoni care au depasit nivelul autodidactismului si care au acumulat notiuni tehnice si conceptuale pentru afirmarea lor ca designeri de sine statatori.

David Sandu

Senior Lecturer

David Sandu a infiintat Scoala de Bijuterie Contemporana in anul 2010.

El insusi a inceput sa lucreze de la 13 ani si a avut parte de profesori generosi, care nu au avut secrete fata de el. In acelasi registru, Assamblage vine ca un moment firesc in parcursul profesional si personal.

Absolvent al Academiei de Arta Bucuresti, David Sandu s-a remarcat in domeniul bijuteriei de autor prin numeroase expozitii in tara si pe plan international.

Primul artist roman care a participat la prestigiosul targ de bijuterie Inhorgenta, de la Munchen, si furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, designerul isi adauga si o latura pedagogica la evolutia sa, devenind profesor pentru cei care vor sa invete aceasta meserie.

www.davidsandu.com

Andreia Gabriela Popescu

Lecturer

Lector in cadrul Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana din anul 2010.

Andreia Gabriela Popescu a terminat Academia de Studii Economice, insa pasiunea pentru domeniul creativ a indemnat-o sa renunte la domeniul de specialitate, astfel ca in anul 1999 isi infiinteaza propria firma de design si productie de articole vestimentare.

Participari la expozitii nationale si internationale:

AUTOR ( 2011-2018), Marche de Noel (2011-2016), Jewelry Design Fair (2013, 2014), ProjectA Fair (2013, 2014, 2015), BDC (2014 Austria - Romania Exhibition), ARTISTAR - Milano (2014-2018), HOMI Fiesta - Milano (2016), London Fashion Week (International Fashion Showcase, Feb. 2016), Bruxelles, Bozar (Oct 2016), Muzeul de Arta Contemporana, Cluj (2016), Institutul Cultural Roman (2016), Romanian Design Week (2016-2018), Muzeul National de Istorie a Romaniei (2016, 2017), Vilnius, Metalofonas – The 3rd International Biennial of Contemporary Metal Art, CAC and AV17 Gallery (Oct. 2016), Prague Design and Fashion Week (2016, 2017), Milano Fashion Week (2017, 2018), Pole Bijou Galerie, Franta (2018).

www.andreia-popescu.ro

Alis Lalu

Alis Lalu

Lecturer

De formatie economist, Alis Lalu a absolvit Academia de Studii Economice si a lucrat timp de 6 ani in domeniu.
Curiozitatea pentru bijuterie se transforma in pasiune, asadar, in anul 2011, finalizeaza cursurile Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana si isi infiinteaza propriul atelier.

In paralel cu dezvoltarea ei ca designer de bijuterie comporana, Alis Lalu a sustinut , incepand din anul 2012, cursuri de seara si de week-end.

www.alislalu.ro

Alina Carp

Alina Carp

Lecturer

Alina Carp a inceput sa expuna pentru public bijuterii din anul 2005. Au urmat apoi alte expozitii individuale si de grup, participari la targuri si alte evenimente cu tematica de bijuterie contemporana. In 2011, dupa ani de studiu individual si experimentare cu materiale diverse, a inceput cursurile Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, sub indrumarea lui David Sandu. Si-a completat in paralel studiile la Alchimia Scuola di Gioielleria Contemporanea, unde i-a avut ca dascali pe Daniela Boieri, Marzia Rosi, Yoko Shimizu, Ruudt Peters si Lucia Massei. Din iunie 2013, Alina Carp s-a alaturat echipei Assamblage, avand propriul workshop pentru predarea bijuteriei din rasina.

www.alinacarp.ro

Izabella Petruț

Lecturer

Izabella Petrut a absolvit cursurile de BA si Master (in 2009) ale Universitatii de Arte si Design Cluj Napoca, Facultatea de Arte Decorative si Design, specializarea Design.
Intre anii 2009-2012 a participat la workshopuri cu David Sandu, Yoko Shimitzu, Marzia Rossi, Ruudt Peters, Fabrizio Acquafresca, Heather White, Lucia Massei si Christoph Zelwegher, iar in iunie 2012 a absolvit cursurile Scolii de Bijuterie Contemporana, Alchimia, Florenta, Italia, sub indrumarea profesorului Ruudt Peters.
In prezent Izabella isi conduce practica artistica la Viena in STOSSIMHIMMEL, atelier pentru arta contemporana, si isi continua studiile la Academy of Fine Arts din Viena, studii post-master (2015-2016) si de doctorat (din 2016).

www.izabellapetrut.com

Diana Pantea

Teaching Assistant

Nascuta in 14 iunie 1990 la Targu Mures, Diana Pantea a urmat intre 2009 si 2013 cursurile Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti.
In paralel a participat la cursuri organizate la Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana (2012 si 2013), sub indrumarea lui David Sandu.

Aceste studii au fost continuate in perioada 2013-2016 la Scoala de Bijuterie Contemporana Alchimia din Florenta, Italia, unde Dianei i-a fost acordat Premiul anului, in 2014 si in 2016. Aici Diana a studiat sub indrumarea profesorilor Doris Maninger, Lucia Massei si Peter Bauhuis si a participat la workshop-uri sustinute de Daniela Boieri, Yoko Shimizu, Daniela Malev, Christoph Zellweger, Patrick Davison si Fabrizio Aquafresca.

Lucrarile ei au fost alese in 2016 de Galeria Marzee pentru a fi expuse in cadrul expozitiei anuale a absolventilor scolilor de bijuterie contemporana din toata lumea.
Din primavara 2017, Diana Pantea s-a intors la Assamblage, de aceasta data in calitate de Teaching Assistant la Workshop-ul de Articulatii si sisteme de inchidere. In prezent lucreaza la dezvoltarea proiectelor artistice de bijuterie contemporana si aprofundarea istoriei bijuteriei.

Titus Razvan Popa

Teaching Assistant

Titus Razvan Popa este absolvent al Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia de ceramica, acum urmand studiile masterale la sectia metal.

Cu mai mult de 15 expozitii in Romania si in strainatate, Titus Razvan Popa, combina intr-un mod nou materiale ce par la prima vedere dificil de combinat, in special ceramica cu metalul. Lucrarile, inspirate de vechile culturi, aduse in modernitate, sunt abordate cu tehnici clasice, fie ele bijuterii, ceramica sau metal.

Titus Razvan Popa este absolvent al Scolii de Bijuterie Contemporana Assamblage si, in prezent, lector asistent la Cursurile de modelare de ceara si turnare centrifugala organizate de Assamblage.

Este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.

www.titusarts.com

Valentina Buzamurga

Valentina Buzamurga

PR Manager

Absolventa a Facultatii de Comunicare si Relatii Publice din cadrul SNSPA si masteranda  in cadrul Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii, s-a specializat in organizare de evenimente si promovarea activitatilor culturale si artistice. A inceput să lucreze la Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage in anul 2011.

Project APROJECT A

Targ de Bijuterie Contemporana

Project A este un eveniment bianual dedicat in exclusivitate absolventilor Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, organizat în cadrul unor galerii de arta si spatii culturale.

Pentru mai multe detalii ne puteti scrie la adresa contact@assamblage.ro.

Proiect AmprentaAMPRENTA

Cursuri de arta si manufactura pentru copii

Creativitatea si simtul estetic al copiilor sunt de multe ori surprinzatoare. Curiosi si indrazneti in exprimare, creatiile celor mici abunda in originalitate si inovare.

Sesiunea speciala de worksopuri organizate de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana este dedicata micilor artisti nerabdatori sa cunoasca universul din jurul lor. In cadrul acestui curs vor avea posibilitatea sa participe la o experienta diferita de orizontul obisnuit de cunoastere.

Cursurile Amprenta se vor desfasura atat in cadrul sediului Assamblage, cat si in scoli si gradinite, pe baza de parteneriate.

Pentru mai multe detalii, puteti vizita Pagina Oficiala AMPRENTA sau ne puteti scrie la adresa mihaela.ivana@proiect-amprenta.ro

Magazin Scule BijutierAssamblage Jewelry Tools

Materiale si instrumente pentru bijutieri

Assamblage Jewelry Tools este magazinul de scule al Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana. Scopul acestui proiect este acela de a sprijini absolventii cursurilor în procesul de amenajare a primului atelier si de facilitare a accesului la diferite materiale si unelte de lucru.

De la scule de mana, la instrumente si utilaje electrice, accesorii si profile, magazinul de scule ofera atat produse separate, cat si kit-uri cu ajutorul carora poti incepe sa lucrezi in propriul tău atelier.

Mai multe informatii pe site-ul www.assamblagetools.ro.

Tab 3 content...

*Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana este o institutie privata, care are la baza o societate comerciala. Cursurile oferite sunt momentan neacreditate, ele neinscriindu-se in nicio forma reglementata de invatamant preuniversitar sau formare continua. Cursurile se finalizeaza cu un certificat de absolvire a unui curs privat, care poate fi utilizat in infiintarea unor forme juridice precum PFA, SRL sau SA, care au ca obiect de activitate productia de bijuterii, precum si la obtinerea autorizatiilor pentru cumpararea, prelucrarea si vanzarea metalelor si pietrelor pretioase.