La 10 ani de la înființare, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană își schimbă sediul și devine Assamblage – Institutul de Artă și Design. Discursul și misiunea se extind într-o nouă direcție educațională multidisciplanară, adăugând cursuri și workshop-uri noi de ceramică, gravură, fotografie, desen, prototipare 3D, marketing cultural și multe altele. Un nou spațiu creativ de studiu, dialog și experiementare.


In perioada 16-18 septembrie 2020 vor avea loc trei evenimente dedicate in cadrul Romanian Design Week - o serie de trei conferinte si tururi ghidate gazduite de Assamblage si Carbon14.


>>16 septembrie, 18.30 - 20.30

1. David Sandu si Andreia Gabriela Popescu - "Assamblage 10 ani. De la scoala de bijuterie contemporana la institut de arta si design"

2. Liviu Puzderca - "O abordare creativa a modelarii si printarii 3D pentru bijuteria contemporana"


>>17 septembrie, 18.30 - 20.30

1. Afrodita Blasius - "Marketing creativ - Ratiune si simtire"

Afrodita Blasius si-a petrecut ultimii 25 de ani in antreprenoriat, marketing si publicitate si a fost constant prezenta in proiecte de educatie. Este profesor si membru Fondator al Scolii IAA, un program de dezvoltare profesionala in marketing si comunicare, iar in ultimii ani a adaugat si experiența de predare in mediul academic, predand marketing si comunicare la SNSPA si FJSC. Acum cativa ani de zile a descoperit bijuteria si de atunci exploreaza antreprenoriatul in o alta industrie, cea a bijuteriei contemporane, crescand propriul brand de bijuterii de piele, Miracolore.


2. Matei Serban Sandu - "Gravura si principiile de baza ale imprimarii"

Matei-Serban Sandu este grafician si pictor, cu o activitate artistica si expozitionala de peste 30 de ani. A trait si lucrat si in SUA, Franta si Germania, dar a ales sa isi dezvolte cariera in Bucuresti, unde isi are atelierul. De-a lungul anilor a format numerosi actuali artisti, transmitandu-le o traditie artistica care merge in urma pana la André Lhote. A expus in tara si trainatate, in expozitii personale sau de grup, in galerii si centre expozitionale precum Turner Carroll Gallery, Santa Fe, SUA, Centrul Cultural Roman, New York, Centrul Cultural Roman, Londra, Spaarkasse Triberg, Germania, Siegfried Heim Triberg, Germania, Parlamentul European, Strassbourg, Biblioteca Nationala a Romaniei, Bucuresti, Galeria Simeza, Bucuresti, ArtXpert, Bucuresti, ArtHalle, Bucuresti.


>>18 septembrie, 18.30 - 20.30

1. Razvan Popa - "Ceramica in dialog cu bijuteria contemporana"

Cu mai mult de 15 expozitii in Romania si in strainatate, Titus Razvan Popa combina intr-un mod nou materiale ce par la prima vedere dificil de combinat. In lucrarile lui "bijuteria si sculptura se contopesc si se potenteaza una pe alta. Granitele se sterg, bijuteria devine monumentala, sculptura pretioasa, ceramica fiind numitorul comun".


2. Stefan Vartolomei - "Fotografia de bijuterie. Instrument esential de promovare."

De formare economist, absolvent al Academiei de Studii Economice in anul 2000, a descoperit pasiunea pentru fotografie si a urmat cursurile Scolii Populare de Arta - Secțiunea arta fotografica in anul 2007, moment in care s-a dedicat complet acestei profesii. A abordat domenii diferite precum fotografia de eveniment, fotografia de portret, peisaj si fotografia de produs. Si-a deschis primul studio foto in anul 2011.