Curs de inițiere in bijuterie Gold 2 – Tehnici specifice pentru aur
Creative Stone Setting 2
Bijuteria in fotografia de produs
Pointe sѐche (Dry point) – Tipar adanc, Nivel 1. Tehnica pe placa transparenta de plastic
Notiuni esentiale de marketing pentru antreprenori creativi
Experimental Enameling
Cloisonné Enamels
Champlevé Enamels
Chasing and repoussé – Nivelul 1
Filigree in Contemporary Jewelry
Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie – Nivel 1
Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie – Nivel 2
Harta oficiala a Romanian Jewelry Week 1.0!
Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!
Masuri legate de COVID-19
Măsuri legate de COVID-19
In ultimii 10 ani am petrecut mult timp alaturi de oameni care ne-au devenit apropiati si alaturi de care am crescut acest proiect, Assamblage, care inseamna “a invata” si “a ne descoperi”.
Si vom continua si acum, in aceste vremuri tulburi si incomode.
Pe termen scurt, ne preocupa, in special, sanatatea colegilor, a elevilor scolii Assamblage si a comunitatilor din care facem parte. De aceea, am pregatit un plan de masuri concrete care sa permita desfasurarea, in siguranta, a cursurilor planificate in aceasta perioada:
• ne-am ocupat de dezinfectarea meselor de lucru si a kit-urilor de unelte din salile de clasa si din atelier;
• am prevazut recipiente cu solutie dezinfectanta la intrarea in scoala si in atelier, pentru angajati si pentru elevi;
• vom reduce la cinci (in loc de noua) numarul maxim de persoane care pot participa la cursurile Assamblage, pentru a asigura o distanta de 1 m intre elevi\profesori in salile de clasa;
• elevii vor fi informati constant cu privire la solutiile pentru evitarea aglomeratiei la instrumentele mai mari de lucru: laminor, polizor si masa de tras sarma, cum ar fi folosirea polizorului din atelier in paralel cu cel ce pe casa scarii.
Iar pe termen lung, ne gandim la proiecte noi:
• cursuri on-line, atat de solicitate de elevii din afara Bucurestiului si din strainatate, si
• cursuri speciale de o zi, cu o participare de maxim patru persoane.
In plus, tot on-line, intalniri “1 to 1” pentru discutii, planificari, proiecte si planuri de viitor.
Cu siguranta, viitorul ne va gasi pregatiti si cu planuri noi.
Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!
Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!
Pe 8 Martie 2020 s-a decis la nivel national ”interzicerea oricarei activitati si a evenimentelor publice si private care presupun participarea a 1.000 de persoane. Masurile se pot prelungi si dupa 31 Martie, in functie de evolutia la nivel european si mondial.” Mai mult decat atat, Primaria Capitalei a decis suspendarea evenimentele organizate de instititutiile culturale din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti pana la data de 31 Martie 2020, locatii printre care se numara si spatiul principal ROJW – Arcub Gabroveni.
Aceste decizii vin in continuarea unei situatii deja agitate la nivel mondial, care s-a reflectat si asupra Romanian Jewelry Week din ultimele doua saptamani, in care au fost anulate zboruri pentru participantii si invitatii speciali din Italia si multe alte colective si designeri individuali din intreaga lume au fost nevoiti sa isi anuleze plecarile.
Prin urmare, suntem nevoiti sa AMANAM prima editie Romanian Jewelry Week pana in luna Septembrie 2020, atat din prisma respectarii reglementarilor impuse privind responsabilitatea publica si siguranta populatiei, cat mai ales din dorinta organizarii acestui eveniment la potentialul lui maxim de vizibilitate.
Romanian Jewelry Week 1.0 , 19 – 24 Martie 2020
https://www.facebook.com/events/118958706173836/
Cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, Assamblage lanseaza prima editie Romanian Jewelry Week .
Romanian Jewelry Week 1.0 va reuni, pentru o saptamana, intre 19 si 24 Martie 2020, designeri consacrati si emergenti, romani si straini, si invitati speciali internationali. Dintre acestia, Milano Jewelry Week, Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia si renumitele scoli de bijuterie Alchimia din Florenta si Krama din Atena.
Se anunta o saptamana efervescenta, cu expozitii, conferinte, targ de bijuterie contemporana, lansari de carte, vernisaje si tururi ghidate, in spatiul ARCUB Gabroveni si in alte locatii partenere din Bucuresti.
Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul www.romanianjewelryweek.com .
Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1
Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivel 1
Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală Nivel 2
Curs de inițiere în bijuterie BASIC 2
Classic Stone Setting 1 – montare pietre
Assamblage Award @ Autor 2018!
Sara Shahak, designer din Israel, este castigatoarea ASSAMBLAGE Award, premiul oferit de AUTOR 2018 – Targ international de bijuterie contemporana si Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana! Premiul asigura castigatoarei participarea gratuita la una din sesiunile Cursului de modelare de ceara si turnare centrifugala organizat de Assamblage.
Sara Shahak s-a prezentat la AUTOR 2018 cu colectia intitulata “Sharp Nature”, realizata prin prelucrarea unor clopoței industriali.
Mai multe informatii pe http://www.dautor.ro/…/appreciated-designers-awarded-autor…/
Creative Stone Setting 1
Workshop “Amprente urbane in bijuteria contemporana”, Urban Eye si Assamblage , 21-22 Octombrie 2017
Workshop “Amprente urbane in bijuteria contemporana”, Urban Eye si Assamblage , 21-22 Octombrie 2017
Festivalul de Film Urban Eye si Assamblage Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana lanseaza o provocare destinata creativilor din Bucuresti: un concurs de reinterpretare a unor imagini din peisajul urban in bijuteria contemporana, urmat de un workshop de doua zile in cadrul Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana.
Mai multe detalii aici:https://www.facebook.com/events/134306320544758/
ASSAMBLAGE AWARDS
Assamblage Awards – Mai 2017
06/14/2017
In luna mai 2017, Assamblage a oferit doua premii in cadrul unor evenimente importante din domeniu:
- Assamblage Award @ Autor 2017
Castigator: Teodor Siminic
- Assamblage Award @Room 40 – Romanian Design Week
Castigator: Allybokus Jasseem
Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 – Tehnici specifice pentru aur
GOOD DESIGN DOESN’T DATE
Expozitie, conferinte si party aniversar dedicat designului românesc
December 7, 2016 | Assamblage x Dizainar x Ubikubi
Assamblage, Dizainar si Ubikubi pun la cale un eveniment aniversar dedicat designului românesc. Marti, 13 decembrie 2016, comunitatea creativa din Bucuresti iti da intalnire in una dintre cele mai cool locatii alternative din Bucuresti: Piata Amzei.
De la ora 18:00 incepem cu expozitia si conferintele #GoodDesign (sustinute de David Sandu, Mihnea Ghildus si Dragos Motica), iar de la 20:00 continuam cu muzica buna si invitati pe masura: DJ Disco Sigaretta si Moonlight Breakfast.
Unde?
La Amzei Market Makers (o initiativa The Institute si ING), etaj -1
Programul evenimentului
Conferinte:
18.30 – 18.45: De vorba cu Assamblage. Aniversare 6 ani de la infiintarea Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana & lansarea catalogului “O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei”.
18.50 – 19.05: De vorba cu Dizainar. Aniversare 4 ani de la lansarea Dizainar, magazinul dedicat designului romanesc. Despre noi colaborari si ce urmeaza in 2017.
19.10 – 19.25: De vorba cu Ubikubi. Despre colectia de obiecte Ubikubi dezvoltata in-house, cu tehnologie proprie si materiale sustenabile si despre concursul Ubikubi Young Designers Award.
19.30 – 20.00: Q & A cu David Sandu, Mihnea Ghildus si Dragos Motica.
Giftshop-ul si expozitia #GoodDesign sunt deschise de la ora 18.00 pana la ora 22.00.
20.00 – 21.30: DJ Disco Sigaretta, special set
21.30 – 22.30: Special guest Moonlight Breakfast, acoustic set
Cum se face accesul?
Accesul la eveniment este liber dar se face pe baza de rezervare prealabila, in limita locurilor disponibile. Va rugam sa accesati link-ul rapid de aici, pentru confirmarea prezentei: https://goo.gl/WkOgL8
Evenimentul GOOD DESIGN DOESN’T DATE face parte din initiativele autohtone de sustinere a designului romanesc contemporan si este organizat de Assamblage, Dizainar si Ubikubi, cu sprijinul locatiei Amzei Market Makers (o initiativa The Institute si ING), Peroni, Becherovka, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Illy si Pegas. Din culise | Alternative- workshop de rasina

“Mi-am facut initierea in bijuteria contemporana explorand si experimentand, am utilizat o multime de materiale alternative, iar unul dintre cele pe care le folosesc cel mai mult este rasina. Este un material surprinzator, cu “personalitate” puternica, pe care daca reusesti sa il controlezi, poate deveni orice, poate capata orice textura, are rezistenta mare, nu se schimba in timp si ceea ce e mai important, poate cataliza transformarea radicala a unei piese intr-o bijuterie contemporana.
(mai mult…) CURS RHINOCEROS PENTRU BIJUTERII
Urmatoarea sesiune de curs: va fi anuntata in curand! Cumuland 32 de ore, cursul Rhinoceros se axeaza pe sesiuni interactive de invatare, oferind artistilor si designerilor oportunitatea sa dobandeasca abilitati de baza in modelarea free-form si in utilizarea generala Rhino, cu aplicabilitate in domeniul bijuteriei. Imbinand domeniul fabricatiei digitale cu mestesugul traditional, participantii au la dispozitie noi metode si tehnici de creatie.
In primele zile cursantii vor aprofunda concepte teoretice legate de navigarea prin interfata programului, utilizarea comenzilor de desen si de modelare tridimensionala a suprafetelor si volumelor destinate realizarii unor piese de bijuterie. Acest training implica de asemenea o serie de exercitii practice ce vor fi dezvoltate pentru a aplica cunostintele teoretice acumulate. Ulterior, 12 ore sunt alocate pentru designul unei piese de bijuterie.
Mai multe detalii si informatii despre inscrierea la curs sunt disponibile pe site-ul partenerilor nostri- idz arhitectură.
Participantii la curs vor primi la absolvirea modulului un Certificat de Absolvire semnat de un trainer autorizat Rhinoceros (Authorized Rhino Trainer) care atesta dobandirea cunostintelor specifice cursului Rhinoceros pentru bijuterii. Această diploma este unica certificare recunoscuta in mod oficial de catre Rhino 3d (McNeel & Associates) la nivel mondial.
Classic Stone Setting 2 – țintuire pietre mici
Cursuri de arta si manufactura pentru copii
Noi sesiuni Amprenta – Cursuri de arta si manufactura pentru copii
Amprenta desfasoara in perioada vacantei de vara o serie de workshop-uri de arta si manufactura adresate copiilor, in sediul Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana. Sesiunea speciala de workshop-uri este dedicata micilor artisti nerabdatori sa cunoască universul din jurul lor.
CE NE PROPUNEM?
Sa insotim copiii in descoperirea lumii inconjuratoare si in cunoasterea de sine, prin metode bazate pe explorare si experimentare.
Sa facilitam contactul cu materiale si echipamente de specialitate aflate in afara universului comun de cunoastere. Copiii vor avea oportunitatea sa modeleze metale si sa le imbine cu pietre semipretioase, sa ilustreze basmul preferat prin gravură, toate sub atenta supraveghere a profesorilor.
CURSURI DE BIJUTERIE PENTRU COPII
Workshop-ul de bijuterie este o invitatie facută copiilor de explorare a propriei creativitati. Cursul pune la indemana lor informatiile, tehnicile si ustensilele necesare pentru ca ei sa isi poata materializa ideile in obiecte palpabile – bijuteriile. Vor fi indemnati si atrasi sa se joace intr-un mod serios, modeland metalul in forme ce ajung sa-i defineasca, bijuteria finala vorbind despre modul in care vad ei lumea sau pe ei insisi.

Conditii de participare: pot opta sa participe atat pentru o zi cat si pentru seria de 3 zile.Costurile difera in functie de numarul de zile de participare: o zi – 120 lei, 2 zile – 230 lei, 3 zile – 300 lei.
*Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului.
[hr]
CURSURI DE GRAVURA SI LEGATORIE DE CARTE
Workshop-ul de gravura isi propune aducerea in lumea copiilor a tehnicilor gravurii si legatoriei de carte. Cu ajutorul materialelor de specialitate (cerneala tipografica, rulouri, hartie de imprimat, tusuri colorate, sfori din aracet) ei vor da nastere, cu propriile maini, unei povesti ilustrate si legate intre doua coperti. Vor realiza pas cu pas, pagina cu pagina, o carte mica in care vor ilustra un basm si vor lua contact cu tehnicile specializate de gravura.
Conditii de participare: avand in vedere continuitatea proiectelor, este necesara parciparea la cele 3 zile, costul fiind de 300 lei.
*Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului.
[hr]
DETALII ORGANIZATORICE
Interval orar: 10:30 – 13:00 si/sau 14:00 – 16:30
Locul de desfasurare: Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, Str. Carol Davila nr. 26, sector 5, Bucuresti
Profesori: Andreia Popescu (bijuterie), Mihaela Ivana (bijuterie/psiholog) si Diana Vasilescu (gravura).
Program workshop bijuterie: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie, 30 iulie – 1 august, 6 – 8 august, 10 – 12 august, 13 – 15 august.
Program workshop gravura carte: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie
Ambele workshop-uri se vor desfasura in aceeasi perioada, cu o pauza de o ora intre ele. Workshop-ul de gravura va fi desfasurat doar in luna iulie, urmand sa fie reluat in luna septembrie.
Conditii de participare: aceste workshop-uri se adreseaza copiilor care se incadreaza in clasele primare I-IV!
Assamblage @Ziua Cartierului Cotroceni
Ziua cartierului Cotroceni, o initiativa a InCotroceni: Oameni, idei, Povesti
4 iulie 2015, curtea si casa Ota, Str. Dr Staicovici nr. 26

De Ziua cartierului Cotroceni, eveniment desfasurat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Bucuresti, in cadrul Anualei de Arhitectura 2015, am avut parte de toate: de nori si de soare, de ploaie si de vant. Dar mai mult decat de niste simple stari ale vremii, am avut parte de o zi speciala, creata de oamenii care au venit in curtea si casa Ota. Ne-am intalnit cu prieteni si cu vecini, mai tineri sau mai varstnici, unii veniti cu bicicleta, altii in baston sau in scaun cu rotile. Am povestit si ne-am cunoscut mai bine intre noi, cei care iubim Cotroceniul. Pe multi poate ca ii stiam de prin cartier, de la Supermarketul Nic, sau pur si simplu de pe strada. La un pahar de vin si printre pozele udate de ploaie, am stat de vorba si am aflat si mai multe povesti din Cotroceni, altele decat cele “spuse” de fotografiile expozitiei “Oameni si Povesti din Cotroceni”.
Lumea a targuit de la standurile aduse InCotroceni de business-rile de cartier: Merlin, Assamblage – Scoala De Bijuterie Contemporană, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Baroque Books & Arts si Ploosh. Copiii s-au jucat cu nisipul kinetic, au desenat case din Cotroceni cu Matei, au impletit margele si coliere din materiale naturale cu Claudia si au facut karate cu Flavius. Intre timp, parintii s-au bucurat de meniurile cu arome persane aduse de Reza, au admirat picturile lui Nicolae, au facut yoga cu Elena, sau au participat la atelierul motivational “Intelepciunea muntilor înalti”, cu Claudia.

Pe parcursul zilei am ascultat doua concerte de jazz aduse InCotroceni de Gabriela Costa & Alex Man si de Alexandru Arcus si Adi Stoenescu duo. Pe seara, ne-am bucurat de filmele documentar aduse de Docuart si de proiectiile 3d facute de Sorina si de Aural Eye.
Cufarul cu opinii s-a umplut de chestionarele completate de cotrocenari si asa vom putea identifica si prioritiza actiunile pe care vrem sa le intreprindem in viitorul apropiat in cartierul nostru. „Gazeta de perete” a gazduit petitia catre Enel impotriva practicii de a monta panourile electrice pe gardurile Cotroceniului. Petitia fost semnata de peste 150 de persoane si va fi inaintata Enel saptamana urmatoare.
Iubim Cotroceniul si vrem sa il pastram frumos!
Obiectivele proiectului
Locuitorii Cotroceniului doresc sa isi cunoasca si sa isi pretuiasca comunitatea si sa traiasca mai bine in cartierul lor. Proiectul propus are ca obiectiv principal activarea comunitatii din Cotroceni printr-un eveniment public, reunind diverse activitati sustinute prin implicarea voluntara a membrilor comunitatii. Totodata, proiectul constituie o premisa pentru initiative ulterioare, bazata pe feedback-ul si opinia participantilor.
Obiectivele principale:
- Stimularea cetateniei active si consolidarea comunitatii din cartierul Cotroceni (actiuni interactive de tip atelier);
- Cunoasterea dificultatilor cu care se confrunta locuitorii Cotroceniului;
- Identificarea elementelor de istorie urbana;
- Implicarea activa a cetatenilor prin activitati de voluntariat;
- Promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectural.
Urmariti pagina de Facebook Incotroceni aici.
Assamblage @One Design Week 2015, Plovdiv, Bulgaria

O selectie curatoriala a instalatiei O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei a fost prezentata in perioada 19-28 iunie la Plovidv, Bulgaria, in cadrul One Design Week 2015. Obiectele au fost alese din instalatia expusa in cadrul celei de-a treia editii Project A la Galeria Galateca – eveniment colateral Romanian Design Week 2015.
Scena designului romanesc capata rapid vizibilitate si recunoastere internationala. Gazduim cu mare placere o expozitie de grup a unor artisti de bijuterie contemporana din Bucuresti, selectati de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana. Lucrarile pe care le veti vedea la Plovdiv demonstreaza o perspectiva conceptuala remarcabila asupra materialelor si tehnicilor inovative folosite in arta bijuteriei. – Edno Team – Organizatori One Design Week Bulgaria.
Mai multe detalii aici: http://www.edno.bg/en/one-design-week-2015/exhibitions/1598
————————————–
ONE DESIGN WEEK serves as a platform that encourages and supports the development of design professionals. The objective of the event is to present and promote sustainable and valuable practice for better and meaningful visual environment worldwide.
Premiul Best Design Made in RO
Designerii romani lanseaza colectii noi la Made in RO.
Tema: inspiratia din spatiul urban.
[hr]

Pe 17 si 18 mai, DESIGNIST, cea mai apreciata platforma de design din Romania, pregateste a IV-a editie Made in RO – Targ de design romanesc. Evenimentul este parte integranta a Romanian Design Week si se va desfasura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spatii din Bucuresti, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piata Unirii, pe Splai, la doi pasi de Hanul lui Manuc.
Tema acestei editii, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniaza temei centrale a festivalului – Designul in spatii publice. Astfel, provocarea pe care o lansam designerilor romani selectati sa participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spatiul urban.
Aceasta editie aduce in premiera un spatiu special dedicat ceramicii si designerilor care
lucreaza cu acest material: 5 designeri te vor astepta cu piese foarte decorative, prezentate in premiera si proaspat scoase din cuptor.
La Made in RO, vei cunoaste un producator roman de placi decorative din ciment: acel mozaic de care era indragostit si Gaudi, care inca mai rezista prin spatii cu istorie din oras, si care a renascut prin lucrarile arhitectului Corvin Cristian. Este produs in Romania de Manolo Manufaktura.
Iar pentru o pauza de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, pozitionata strategic in centrul targului, unde vei savura cele mai fine bunatati Pain Plaisir.
Premiul Best Design Made in RO
Cel mai reusit design Made in RO, care se inscrie temei acestei editii va primi premiul Best
Design Made in RO, care va consta in posibilitatea de a urma cursuri de formare profesionala la Creative Learning si in cadrul scolii de bijuterie contemporana Assamblage. Este important ca designerul castigător sa invete de la profesionisti cum sa-si duca mai departe initiativa antreprenoriala, dar si cum sa-si imbunatateasca cunostintele tehnice.
Vor expune: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcau, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Madalina Teler, Arhidot Design, Irina Neacsu, Cai verzi pe pereti, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, SimpLuxury, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zâmburi, Dragos Motica, The Awesome Project, Alice, Alexandra Constantinescu.
[hr]
Cand: 17-18 mai
Unde: Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piata Unirii, pe Splai, la doi pasi de Hanul lui Manuc.
Intrare: 10 lei
Curs de Seară – Modul Avansați 1