logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Curs de inițiere in bijuterie Gold 2 – Tehnici specifice pentru aur

Curs DE INIȚIERE ÎN BIJUTERIE Gold 2
TEHNICI SPECIFICE PENTRU aur: 1-5 Februarie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Gold 2 este un curs destinat persoanelor care doresc să își continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cei care se pot înscrie la curs sunt atât absolvenții Gold 1, cât și cei care au deja o experiență individuală și un anumit volum de lucru anterior în arta manipulării aurului și pietrelor prețioase.

Structură Curs Gold 2


Cel de al doilea modul al cursului dedicat tehnicilor specifice pentru aur, Gold 2, pune un accent mai mare pe partea tehnică, permițând însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă.

Ȋn cele cinci zile de curs vor fi abordate trei proiecte diferite, iar materialul folosit la acest modul este aurul roz de 14K în asociere cu pietrele semiprețioase naturale sau cubic zirconia.

Tehnica de formare a șatonului pentru piatră ovală și aplicarea gheruțelor

Producerea și calibrarea unui ring pătrat

Tehnica de realizare a unui ring spirală

Ţintuirea pietrelor în tensiune

Pe durata cursului se vor finaliza trei proiecte de lucru.

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri460 Euro + TVAAndreia Popescu
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur roz 14K). Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Creative Stone Setting 2

Creative Stone Setting 2: 29 martie - 2 aprilie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Creative Stone Setting 2


Modulul 2 de monturi creative isi propune punerea in relatie a mai multor materiale, care sa gazduiasca pietrele semipretioase sau pretioase, taiate in maniera clasica. Pe parcursul celor cinci zile de curs va fi vorba despre gasirea solutiilor tehnice pentru provocari creative ce vor include abordari neconventionale si complexe. Vom experimenta atat metal pretios sau nepretios, cat si lemn exotic.

Desi rezultatul proiectelor nu va fi unul conventional, etapizarea si premeditarea cu precizie a fiecarui proiect in parte vor fi principalele provocari ale workshop-ului. Pentru montarea pietrelor, vom folosi ca support kitul special de tintuire si scule speciale de inchidere a pietrelor, pe care le vom confectiona in cadrul cursului.

 • De la 2D la 3D. Montarea pietrelor cu ajutorul metodei crearii de volume din suprafete plane
 • Metal moving – jocul cu grosimile variabile
 • Lemn, metal si pietre. Integrarea monturilor de pietre in esente de lemn exotic.
Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Bijuteria in fotografia de produs

Bijuteria in fotografia de produs : VA FI ANUNTAT IN CURAND!

Cursul se adresează atât începătorilor cât și avansaților și urmărește dezvoltarea cunoștințelor tehnice și practice în domeniul fotografiei de produs, cu accentul pe fotografia macro și cea de bijuterie. Vor fi tratate aspecte legate de modul de funcționare al aparatului de fotografiat, tehnica de studio, prelucrarea și retușul ulterior în Photoshop. 

Pe parcursul celor două zile de curs participanții au ocazia să își însușească ori să își consolideze cunoștințele de bază astfel încât să poată preîntâmpina eventualele probleme ce se ivesc în realizarea fotografiei de produs.

Ştefan Vartolomei


De formare economist, absolvent al Academiei de Studii Economice în anul 2000, a descoperit pasiunea pentru fotografie și a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă – Secțiunea artă fotografică în anul 2007, moment în care s-a dedicat complet acestei profesii.
A abordat domenii diferite precum fotografia de eveniment, fotografia de portret, peisaj și fotografia de produs. Şi-a deschis primul studio foto în anul 2011.

Cursul Bijuteria în fotografia de produs cuprinde:
– prezentarea modului de funcționare a aparatului de fotografiat,
– tehnica de studio,
– prelucrarea și retușul fotografiilor în Photoshop.

Durata Program Preț Profesori
2 zile Miercuri: 10.00 – 17.00 130 Euro + TVAŞtefan Vartolomei
10 oreJoi: 10.00 – 14.00

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Pointe sѐche (Dry point) – Tipar adanc, Nivel 1. Tehnica pe placa transparenta de plastic

Pointe sѐche (Dry point) - Tipar adanc, Nivel 1. Tehnica pe placa transparenta de plastic: 22-24 Ianuarie 2021

Imaginea pe care o propune cursantul va fi lucrata pe placa transparenta, cu instrumente specifice gravurii, si va fi imprimata in trei exemplare. Se va explora expresivitatea liniei si vor fi abordate diferite tipuri de linii, hasuri si texturi.

De ce aleg artistii sa lucreze in tehnicile gravurii?

Desenele transpuse in gravura sau lucrate direct pe placa au o expresivitate aparte si un limbaj propriu. Imprimarea aduce cu sine o curatenie si o pretiozitate care poate fi obtinuta cu greu in alte tehnici ale graficii. Placerea pe care o experimentezi atunci cand vezi mai multe exemplare imprimate, unele langa altele, asteptand sa fie semnate, este unica.

De asemenea, este prezent si gandul ca vei putea impartasi desenul tau mai multora, cunoscuti sau necunoscuti. O gravura imprimata devine un obiect pretios, admirat si pastrat cu grija de catre colectionari, asemenea timbrelor sau bancnotelor valoroase. 

Cine poate lucra o gravura?
Multe dintre cele mai frumoase gravuri au fost facute de sculptori sau de pictori. Ii putem aminti pe Rodin, Max Klinger si, nu in ultimul rand, pe Goya. Am vazut gravuri superbe facute de copii, spontane si lipsite de orice inhibitie.

Credem ca oricine are o inclinatie catre arte poate incerca sa lucreze in tehnicile gravurii. Tehnica in sine confera o valoare estetica desenului si, sub indrumarea noastra, se pot crea lucrari deosebite.

Matei Serban Sandu


Matei-Serban Sandu este grafician si pictor, cu o activitate artistica si expozitionala de peste 30 de ani. A trait si lucrat si in SUA, Franta si Germania, dar a ales sa isi dezvolte cariera in tara, la Bucuresti, unde isi are atelierul. De-a lungul anilor a format numerosi actuali artisti, transmitandu-le o traditie artistica care merge in urma pana la André Lhote.
A expus, in expozitii personale sau de grup, in galerii si centre expozitionale precum: Turner Carroll Gallery, Santa Fe, SUA, Centrul Cultural Roman, New York, Centrul Cultural Roman, Londra, Spaarkasse Triberg, Germania, Siegfried Heim Triberg, Germania, Parlamentul European, Strassbourg, Biblioteca Nationala a Romaniei, Galeria Simeza, ArtXpert si ArtHalle, in Bucuresti.

Cursul se va desfasura pe durata a 3 zile, care cuprind: pregatirea imaginii, transpunerea imaginii pe placa, gravarea ei si, la sfarsit, imprimarea. In prima parte a cursului, inainte de a se trece la lucrarea propriu-zisa, vom face probe pentru a intelege relatia dintre incizia facuta pe placa si efectul obtinut la imprimare.

Placa lucrata va fi imprimata in trei exemplare. In masura in care timpul va permite, vom putea imprima mai multe exemplare. Exemplarele in plus fata de cele trei prevazute, vor fi platite separat (hartie, cerneala si imprimarea).

Durata Program Pret Profesori
3 zile Vineri: 17.30-20.30180 Euro + TVAMatei Serban Sandu
15 oreSambata si Duminica: 10.00 – 16.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita a trei exemplare imprimate. Exemplarele in plus fata de cele trei prevazute, vor fi platite separat: hartie, cerneala si implimarea.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Notiuni esentiale de marketing pentru antreprenori creativi

Notiuni esentiale de marketing pentru antreprenori creativi : VA FI ANUNTAT IN CURAND!

Cursul este gandit sa se potriveasca celor ce au sau isi doresc sa inceapa o mica afacere intr-un domeniu creativ si care nu au o experienta intensa in marketing sau comunicare. La finalul celor trei zile, participantii vor afla care sunt procesele de baza si mecanismele marketingului, cum pot sa construiasca o strategie si un plan de actiuni, avand la dispozitie modele ce pot fi apoi aplicate afacerii proprii.

Afrodita Blasius


Afrodita Blasius si-a petrecut ultimii 25 de ani in antreprenoriat, marketing si publicitate si a fost constant prezenta in proiecte de educatie. Este profesor si membru Fondator al Scolii IAA, un program de dezvoltare profesionala in marketing si comunicare, iar in ultimii ani a adaugat si experiența de predare in mediul academic, predand marketing si comunicare la SNSPA si FJSC. Acum cativa ani de zile a descoperit bijuteria si de atunci exploreaza antreprenoriatul in o alta industrie, cea a bijuteriei contemporane, crescand propriul brand de bijuterii de piele, Miracolore.

Cursul interactiv va acoperi in plan teoretic si aplicat, cu exemple si studii de caz, pasii esentiali ai unei strategii de marketing:
-constructia unui brand (si identificarea unui profil potrivit de clienti)
-definirea unui portofoliu de produse
-calculul de pret si strategii de pret
-modalitati de vanzare
-tactici de comunicare
-notiuni de baza financiare.
Cursul se desfasoara pe durata a 3 zile, cu o pauza de pranz. In afara de orele de curs, mai poate presupune 1-2 ore de studiu individual.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Luni, Marti si Sambata220 Euro + TVAAfrodita Blasius
21 ore10.00 – 17.00

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Experimental Enameling

Experimental enameling: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international “Experimental Enameling” este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. “Experimental Enameling” se adreseaza absolventilor cursurilor de initiere in tehnicile emailului: Champlevé Enamels si Cloisonné Enamels, dar si celor care au experienta de lucru cu emailul.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

Aplicarea emailului pe suprafete din cupru cu texturi diverse, folosirea desenului in creion si a vopselurilor, si inglobarea materialelor alternative (margele de sticla, nisip, pene) in email sunt cateva dintre tehnicile care vor fi predate si experimentate in cele trei zile intensive de curs.
In prima zi de curs, dupa texturarea suprafetelor si decuparea conturului pieselor, participantii vor incepe sa lucreze cu email. Aplicarea straturilor de email pe suprafetele texturate, slefuirea zonelor selectate si reaplicarea emailului vor ocupa mare parte din zi. In urmatoarele doua zile se vor experimenta alte tehnici, cum ar fi folosirea creioanelor si a pensulelor in crearea designului pieselor, si inglobarea materialelor alternative in email.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Luni- Miercuri360 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Cloisonné Enamels

Cloisonné Enamels: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international Cloisonné Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Cloisonné-ul este o tehnica traditionala ce permite separarea emailului de diferite culori prin utilizarea unui perete subtire de metal, care formeaza modelul sau imaginea. Cuvantul “cloisonné”, provenit din limba franceza, este folosit atat pentru a descrie un obiect de arta finit, cat si procesul de creare a acestui obiect.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

In cadrul celor trei zile intensive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica cloisonné.
Cursul va debuta cu o descriere a tehnicilor de baza ale emailarii, urmata de realizarea primului proiect, predefinit, pentru care studentii vor primii instructiuni pas cu pas. Pentru urmatoarele piese, participantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Joi – Sambata345 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Champlevé Enamels

Champlevé Enamels: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international Champlevé Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Champlevé este o tehnica in arta emailarii, care consta in umplerea cu email a spatiilor adancite special intr-o placa metalica, in scop decorativ, obiectul decorat purtand tot numele champlevé.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

Pe durata celor 3 zile intesive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica champlevé, iar pana la sfarsitul cursului vor putea realiza mai multe piese (brose, cercei sau pandantive).
Primul proiect abordat la curs este prestabilit si va avea dimensiuni reduse. Pentru urmatoarele piese, cursantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele, avand ca inspiratie peisaje, tex-turi sau momente din viata.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Luni – Miercuri345 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Chasing and repoussé – Nivelul 1

Chasing and repoussé – Nivel 1: va fi anuntat in curand!

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica “Chasing and Repoussé”, in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.
Primul proiect al workshop-ului consta in realizarea din metal, prin tehnica “Chasing and Repoussé”, a unei libelule / frunze de ginko. Pentru proiectele urmatoare, cursantii au posibilitatea de a aborda-modele personalizate de bijuterii: fructe, flori sau imagini abstracte. Vor putea fi realizate mai multe piese: bratari, cercei sau pandantive, in functie de complexitatea proiectelor si de ritmul individual de lucru.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta in domeniul bijuteriei.

Fabrizio Acquafresca


Fabrizio Acquafresca  sau “Il Maestro”, asa cum este el numit de elevi, de colaboratori si de ceilalti membrii ai comunitatii artistice din Florenta – Italia, este expert in “Chasing” si “Repousse”, doua tehnici traditionale de prelucrare a metalului, pastrate in traditia artistica a familiei Acquafresca inca din perioada Renasterii Florentine, si transmise din generatie in generatie, pana astazi.

Workshop-ul “Chasing and Repoussé” consta in patru zile de lucru. Prima zi va debuta cu o scurta prezentare a cursului, urmata de explicatii de utilizare a sculelor folosite la curs si deprezentarea diferitelor materiale. In a doua parte a zilei, studentii vor incepe sa lucreze individual si vor executa un proiect prestabilit (o libelula, o frunza de ginkgo biloba), in cupru.
In urmatoarele trei zile de curs, elevii vor fi incurajati sa abordeze proiecte proprii, pornind de la ideea de design si pana la executarea efectiva. 

Durata Program Pret Profesori
4 zile Luni – Joi445 Euro + TVAFabrizio Acquafresca
28 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Kit-urile de “Chasing and Repoussé” pot fi achizitionate de elevi, dupa terminarea cursului.
In cazul in care elevii doresc sa lucreze si in argint, materialul trebuie comandat inainte de inceperea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Filigree in Contemporary Jewelry

filigree in contemporary jewelry: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul intensiv sustinut de profesorul invitat Valentina Caprini readuce in atentia designerilor una dintre cele mai vechi tehnici din domeniul bijuteriei. Filigranul este cunoscut inca din anul 3000 BC, insa putini oameni mai cunosc astazi adevaratul proces de manufactura. Desi tehnica si modul de lucru predate la curs sunt cele traditionale, provocarea consta in a incorpora filigranul in bijuterii contemporane, care sa aduca aceasta tehnica antica in prezent. 

Valentina Caprini


Nascuta in 1982 in Verona, Valentina Caprini a absolvit in anul 2012 Alchimia Contemporary Jewellery School in Florenta, sub indrumarea lui Ruudt Peters. Pregatirea ei a continuat in 2013 la Estonian Academy of Arts of Tallinn – Jewellery and Blacksmithing Department.
In timpul facultatii a fost fascinata de cursul de filigran antic, astfel ca s-a specializat in aceasta tehnica, invatand direct de la maestrii artizani din Campo Ligure – Genova, unul dintre cele mai importante si inca active locuri din lume pentru filigran.
Astazi, Valentina lucreaza ca designer independent in cadrul Officine NORA in Florenta, Italia, si preda cursuri de specializare in tehnica filigranului.

In cadrul celor 3 zile intesive de workshop, cursantii vor deprinde toate elementele de baza ale tehnicii filigranului, de la pregatirea propriilor fire de filigran pana la incorporarea lor in obiecte finale. Cu ajutorul unor clesti speciali, cursantii vor rasuci si tese fire de argint pur pentru a crea modele complexe.

Se vor studia tipurile speciale de sudura pentru aceasta tehnica si se vor experimenta diferite tipuri de tesaturi, compozitii si imbinari, intr-un design contemporan.

Durata Program Pret Profesori
3 zileVineri – Duminica325 Euro + TVAValentina Caprini
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie – Nivel 1

Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie - Nivel 1:
23-27 Noiembrie 2020

Cursul de initiere in ceramica de bijuterie Nivel 1, cu o durata de 5 zile, presupune initierea in tehnicile de modelare, texturare, formare si glazurare a diferitelor tipuri de argila, ce se vrea a fi un material versatil si usor de lucrat.
Cursul presupune atat spontaneitate si intuitie, cat si redescoperirea formulelor clasice si transformarea lor prin procese de ardere intr-un obiect ceramic dur, ce va putea fi incadrat intr-o piesa de bijuterie cu valente artistice.

Structură Curs de initiere in ceramica pentru bijuterie – Nivel 1


Cursul de initiere in ceramica pentru bijuterie – Nivel 1 cuprinde:
– O scurta istorie a ceramicii
– Prezentarea tipurilor de argila
– Prezentarea intrumentelor de lucru
– Tehnici de modelare, texturare, imprimare, presare
– Prezentarea oxizilor, pigmentilor si a glazurilor de baza.

 • crearea formelor simple
 • texturarea
 • presarea in forme
 • gaurirea
 • tehnica ridicarii cu placa sau snur
 • metode de taiere
 • prelucrarea formelor biscuitate
 • finisarea si pregatirea pentru glazurare
 • glazurarea
 • procedee de interventie asupra lucrarilor finisate
 • asamblarea pieselor ceramice in piese din argint preformate.
Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri380 Euro + TVATitus Razvan Popa
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie – Nivel 2

Curs de inițiere în ceramica pentru bijuterie - Nivel 2: va fi anuntat in curand!

Cursul de initiere in ceramica de bijuterie Nivel 2 propune tehnici avansate de formare, texturare si compunere a formelor ceramice in vederea integrarii lor in piese de bijuterie complexe.
Realizarea pieselor metalice ce compun ansamblul este o alta provocare ce pune probleme serioase atat de compozitie cât si de aptitudini tehnice avansate. Se vor analiza atat probleme cromatice, de compozitie, cat si tehnice.

Structură Curs de initiere in ceramica pentru bijuterie – Nivel 2


Cursul de initiere in ceramica pentru bijuterie – Nivel 2 cuprinde:
– Prezentarea de tehnici complexe de abordare
– Prezentarea tipurilor de ardere
– Glazurile speciale.

 • colorarea argilelor
 • compunerea formelor
 • tipuri de cavitati si retentii
 • incluziunea diferitelor materiale in argila
 • efecte speciale
 • prelucrari speciale
 • lusterele
 • realizarea structurii metalice
 • asamblarea pieselor.
Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri440 Euro + TVATitus Razvan Popa
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Harta oficiala a Romanian Jewelry Week 1.0!

HARTA OFICIALĂ ROMANIAN JEWELRY WEEK !

 1. ARCUB – Hanul Gabroveni – Expoziția centrală. 

Programul de vizitare este de la ora 11.00 la ora 19.00 în fiecare zi de eveniment, in perioada 22-27 septembrie 2020 . Accesul este gratuit și se face pe bază de rezervare online in prealabil pe site-ul https://www.eventbrite.com/e/romanian-jewelry-week-10-registration-119578461397

 1. Assamblage Institutul de Artă și Design

Recent mutat într-un nou sediu pe Strada Dimitrie Racoviță nr 18, Assamblage va găzdui o serie de expoziții, conferințe și lansări dedicate Romanian Jewelry Week. Program:

22 septembrie 2020 – ora 19.00 – Vernisaj și deschidere oficială Romanian Jewelry Week

23 septembrie 2020 – ora 19.00 – program conferințe și lansări – 19.00 – Jennifer Wells (USA/Italy)- “Enamel in history, industry and art”  20.00 – Cristina Filipe (Portugal) – “Contemporary Jewellery in Portugal: From the Avant-garde of the 1960s to the Early 21st Century.” Book Presentation

24 septembrie 2020 – ora 19.00 – program conferințe și lansări 19.00 – Ann Marie Shillito (UK) – “For art jewellers – The antidote to CAD”.

Inscrierea la cele doua conferinte se face pe baza de rezervare prealabila aici – https://www.eventbrite.com/e/program-de-conferinte-romanian-jewelry-week-tickets-121235307067

26 septembrie 2020 – ora 19.00 – ceremonie premiere și finisaj Romanian Jewelry Week 

 1. Muzeul Național de Istorie a României

Muzeul Național de Istorie a României organizează cu prilejul Romanian Jewelry Week o serie de tururi ghidate în expoziția permanentă Tezaurul Istoric și în expoziția temporară “Onoarea Națiunilor. Ordine și Decorații din patrimoniul MNIR”. Program special tururi ghidate ROJW: 25, 26, 27 Septembrie, ora 15.30.

*Tururile ghidate sunt Sold Out, insa expozitiile se pot vizita si in programul normal al muzeului.

 1. Galeria Galateca – Preview Romanian Jewelry Week @ Galeria Galateca – INSIDE/OUTSIDE 2.0

Între 25 august și 27 septembrie 2020 Galeria Galateca găzduiește în secțiunea de vitrine un preview al primei ediții ROMANIAN JEWELRY WEEK, ca parte din seria de proiecte Inside/Outside 2.0. Instalatie mix-media semnata de Andrei Argaetic.

 1. AlbAlb – Romanian Jewelry Focus

AlbAlb este un magazin dedicat artei și designului românesc situat pe Strada Șerban Petrescu nr 1, ce promovează inclusiv o selecție atent curatoriată de creatori de bijuterie. Pentru a marca prima ediție a Romanian Jewelry Week, AlbAlb organizează Romanian Jewelry Focus, un eveniment ce pune reflectoarele pe câțiva dintre cei mai îndrăgiți creatori autohtoni de bijuterie. Program special ROJW: marți, 22 septembrie – miercuri, 23 septembrie 12.00 – 19.00; joi, 24 septembrie 10.00 – 20.00;  vineri, 25 septembrie 12.00 – 19.00; sâmbătă, 26 septembrie – duminică, 27 septembrie 10.00 – 18.00. 

 1. Dizainăr – Vitrina de bijuterie

A venit momentul ca bijuteria contemporană să aibă o vitrină dedicată în cadrul showroom-ului Dizainăr. Inaugurarea oficială va avea loc în cadrul Romanian Jewelry Week. Program de vizitare – 23-26 septembrie, orele 12.00-19.00@ Dizainăr showroom, Str. Puțul cu Plopi nr.17, zona Cișmigiu

 1. POD – Place of Display – Expoziția internațională de bijuterie “Oceans of Love”

Expoziția “Oceans of Love” are loc între 22 septembrie si 2 octombrie, 2020 în locația din București a galeriei Place of Display, aflată pe Strada Popa Nan la nr. 15. Expoziția prezintă bijuterie contemporană creată de autori români și străini, transmițând un mesaj despre pericolul pe care îl reprezintă poluarea masivă cu plastic a oceanelor. 

Toate expozițiile se vor desfășura în condiții de siguranță, respectând normele de distanțare socială. Vizitatorii sunt rugați să poarte mască pe toată durata evenimentelor și să respecte regulile fiecărei locații. Programul complet al Romanian Jewelry Week și toate detaliile sunt disponibile pe site-ul https://www.romanianjewelryweek.com/Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!

Mâine începe prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK !

Între 22 și 27 septembrie, Assamblage lansează prima ediție ROMANIAN JEWELRY WEEK într-un format nou adaptat noilor condiții globale. Bijuteria de autor ca artă și expresie creativă ni se dezvăluie de-a lungul a 6 zile de expoziții, conferințe, lansări de carte, vernisaje și tururi ghidate care vor avea loc în spațiul Centrului Cultural al Municipiului București ARCUB – Hanul Gabroveni și în alte șase locații conexe precum Assamblage, Galateca, Muzeul Național de Istorie a României, Place of Display, AlbAlb, Dizainăr făcând și ele parte din traseul oficial ROJW cu expoziții și activări dedicate.


ROMANIAN JEWELRY WEEK este o sinteză anuală a creatorilor români și internaționali de bijuterie contemporană, cu un număr record 150 de designeri expozanți din întreaga lume. Evenimentul va prezenta colecțiile a peste 70 designeri români și are ca invitați peste 80 creatori, colective și asociații de designeri din Portugalia, Italia, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Elveția, Canada, Israel, China, Norvegia, SUA. Printre acestea, se numără Milano Jewelry Week, PIN – Asociația de Bijuterie Contemporană din Portugalia, Budapest Art Jewelry Night, școli de bijuterie contemporană renumite Krama (Atena) și multe alte surprize.

„Bijuteria de autor aduce mesaje foarte diverse, materiale prețioase și alternative, provocări în a depăși limita bijuteriei clasice. Sensuri noi, asocieri neașteptate de materiale converg în a creea perspective surprinzătoare.Vizitatorii vor primi o provocare în a repertoria ideile și preocupările unei comunități creative.” David Sandu curator și fondator Romanian Jewelry Week.

Masuri legate de COVID-19

Măsuri legate de COVID-19

In ultimii 10 ani am petrecut mult timp alaturi de oameni care ne-au devenit apropiati si alaturi de care am crescut acest proiect, Assamblage, care inseamna “a invata” si “a ne descoperi”.
Si vom continua si acum, in aceste vremuri tulburi si incomode.

Pe termen scurt, ne preocupa, in special, sanatatea colegilor, a elevilor scolii Assamblage si a comunitatilor din care facem parte. De aceea, am pregatit un plan de masuri concrete care sa permita desfasurarea, in siguranta, a cursurilor planificate in aceasta perioada:
• ne-am ocupat de dezinfectarea meselor de lucru si a kit-urilor de unelte din salile de clasa si din atelier;
• am prevazut recipiente cu solutie dezinfectanta la intrarea in scoala si in atelier, pentru angajati si pentru elevi;
• vom reduce la cinci (in loc de noua) numarul maxim de persoane care pot participa la cursurile Assamblage, pentru a asigura o distanta de 1 m intre elevi\profesori in salile de clasa;
• elevii vor fi informati constant cu privire la solutiile pentru evitarea aglomeratiei la instrumentele mai mari de lucru: laminor, polizor si masa de tras sarma, cum ar fi folosirea polizorului din atelier in paralel cu cel ce pe casa scarii.

Iar pe termen lung, ne gandim la proiecte noi:
• cursuri on-line, atat de solicitate de elevii din afara Bucurestiului si din strainatate, si
• cursuri speciale de o zi, cu o participare de maxim patru persoane.
In plus, tot on-line, intalniri “1 to 1” pentru discutii, planificari, proiecte si planuri de viitor.
Cu siguranta, viitorul ne va gasi pregatiti si cu planuri noi.

Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!

Prima editie a Romanian Jewelry Week 1.0: 22-27 Septembrie 2020!

Pe 8 Martie 2020 s-a decis la nivel national ”interzicerea oricarei activitati si a evenimentelor publice si private care presupun participarea a 1.000 de persoane. Masurile se pot prelungi si dupa 31 Martie, in functie de evolutia la nivel european si mondial.” Mai mult decat atat, Primaria Capitalei a decis suspendarea evenimentele organizate de instititutiile culturale din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti pana la data de 31 Martie 2020, locatii printre care se numara si spatiul principal ROJW – Arcub Gabroveni.

Aceste decizii vin in continuarea unei situatii deja agitate la nivel mondial, care s-a reflectat si asupra Romanian Jewelry Week din ultimele doua saptamani, in care au fost anulate zboruri pentru participantii si invitatii speciali din Italia si multe alte colective si designeri individuali din intreaga lume au fost nevoiti sa isi anuleze plecarile.

Prin urmare, suntem nevoiti sa AMANAM prima editie Romanian Jewelry Week pana in luna Septembrie 2020, atat din prisma respectarii reglementarilor impuse privind responsabilitatea publica si siguranta populatiei, cat mai ales din dorinta organizarii acestui eveniment la potentialul lui maxim de vizibilitate.

Romanian Jewelry Week 1.0 , 19 – 24 Martie 2020

https://www.facebook.com/events/118958706173836/

Cu ocazia aniversarii a 10 ani de existenta, Assamblage lanseaza prima editie Romanian Jewelry Week .

Romanian Jewelry Week 1.0 va reuni, pentru o saptamana, intre 19 si 24 Martie 2020, designeri consacrati si emergenti, romani si straini, si invitati speciali internationali. Dintre acestia, Milano Jewelry Week, Asociatia de Bijuterie Contemporana din Portugalia si renumitele scoli de bijuterie Alchimia din Florenta si Krama din Atena.

Se anunta o saptamana efervescenta, cu expozitii, conferinte, targ de bijuterie contemporana, lansari de carte, vernisaje si tururi ghidate, in spatiul ARCUB Gabroveni si in alte locatii partenere din Bucuresti.

Programul complet al Romanian Jewelry Week va fi disponibil pe site-ul www.romanianjewelryweek.com .

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1: 18-28 ianuarie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Basic 1 este un curs destinat persoanelor creative, care doresc să găseasca un mijloc de exprimare artistică prin intermediul bijuteriei. Cursul se adresează atât persoanelor care nu au mai avut contact cu domeniul bijuteriei, cât și celor care doresc să deprindă arta manipulării metalelor și pietrelor prețioase la un nivel profesionist. Temele abordate au un caracter general, în ideea de a prezenta tehnici și procedee care să poată fi folosite ulterior de catre cursanți în proiectele personale.

Structură Curs Bijutier BASIC 1


Basic 1 este un curs structurat de-a lungul a 8 zile pline de lucru, în care majoritatea timpului va fi dedicat părții de experimentare și exercițiu practic. Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu metalele prețioase. Materialele folosite sunt argintul 925 și pietrele semiprețioase naturale. Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mână și oferind în acest fel cursanților posibilitatea de a continua ulterior, individual, fără necesitatea unui inventar de scule și mașinării sofisticate.

Latura teoretică este subordonată părții practice, în ideea de a fixa în memorie acele noțiuni teoretice pe care le-am înțeles în prealabil cât mai concret și direct la nivel practic și personal. Cursul urmărește să vă pună la dispoziție, prin proiectele abordate, o formulă generală de lucru, fără a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” și a execuției standardizate a acestora.

 • Decălirea
 • Îndoirea
 • Laminarea
 • Tăierea
 • Traforarea
 • Debavurarea
 • Găurirea
 • Pregătirea monturilor
 • Montarea pietrelor
 • Finisarea pieselor finale

La finalul cursului, veți avea două proiecte terminate, de obicei două inele, care reprezintă tipologii diferite de abordare a ring-urilor și a monturilor. Vom folosi argint 925 și pietre semiprețioase naturale, unele dintre ele vor fi neregulate și fără o geometrie precisă, celelalte vor fi pietre calibrate rotunde, cu tăietura de tip brilliant sau cabochon. Noțiunile acumulate în timpul cursului au un potențial de dezvoltare ulterioară a variantelor și variatiunilor tehnice, putand duce la rezultate diferite și din alt registru estetic. Pentru preț și mai multe informații despre curs, vezi Detalii Curs.

Durata Program Pret Profesori
8 zile Luni – Joi 430 Euro + TVA David Sandu
56 ore 10.00 – 17.00 Andreia Popescu
Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de catre institut, în limita a două proiecte. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivel 1

Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală NIVEL 1
8-10 februarie 2021

Cursul de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivelul 1 presupune deprinderea principalelor tehnici de modelare a cerii și transformarea acesteia în metal turnat. Spontaneitate, gesturi cursive, texturi spectaculoase, materiale de lucru maleabile și intuitive.

Ceara este un partener de lucru special, care îți permite să decizi câtă intuiție și câtă precizie sau premeditare dorești să incluzi într-un proiect. Tehnica antică a cerii pierdute este actualizată esteticii contemporane, iar formele pe care ni le propunem să le facem sunt o continuare și o dezvoltare a formulelor clasice și consacrate.

Structură Curs Modelare Ceară NIVEL 1


Cursul durează 3 zile și urmărește trecerea unui proiect prin toate etapele lui. Modelarea cerii in diferite modalități, din tipuri diferite de ceară și cu instrumente diferite, pregătirea pentru turnare a pieselor, turnarea și transformarea cerii in metal și apoi finisarea pieselor turnate, până la obținerea proiectului final.
Modelarea cerii permite un alt tip de exprimare comparativ cu construcția prin sudură, in care exista posibilitatea exprimării cu spontaneitate. Modelarea materialului și intelegerea procesului de turnare înseamnă, asadar, o lărgire a repertoriului de exprimare estetică.

 • Piese construite cu ceara de modelaj
 • Sculptarea cerurilor dure
 • Monturi din ceară pentru pietre
 • Amprente deschise de silicon pentru texturi naturale speciale

Cursul de modelare de ceară durează trei zile. După cele două zile de modelaj, vom finisa piesele turnate și le vom finaliza în formula tehnică și creativă pe care o vom decide pentru fiecare proiect în parte.

Durata Program Pret Profesori
3 zileLuni – Miercuri290 Euro + TVADavid Sandu
21 ore10.00 – 17.00Andreia Popescu
Titus Răzvan Popa

Pretul cursului include un kit de materiale si ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale, care apartine cursantului dupa terminarea cursului. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală Nivel 2

Curs de modelare ceară și turnare centrifugală NIVEL 2
11-13 februarie 2021

Cursul de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivel 2 este continuarea firească a primului modul de curs și aduce provocarea complexității tehnice, variațiuni de abordare, materiale diferite și scopuri estetice extrem de diverse. Experimentare, etapizare și premeditare, punere în practică și finisare a pieselor, timp de trei zile pline de efort și surprize pe măsură.

Structură Curs modelare ceară Nivel 2


De-a lungul celor 3 zile de curs, vom aborda trei tehnici cu potențial tehnic și creativ absolut special. Supraturnarea, modelarea pe un miez de ceară solubil în apă și amprentarea cerii în modele de gips cioplit și gravat vor fi cele trei direcții tehnice de lucru.
*Supraturnarea – reprezintă modelarea cerii pe un model deja existent (din bronz, de exemplu) și turnarea argintului peste bronz, pentru obținerea unei bijuterii bicolore, cu forme care se completează sau care se întrepătrund.
*Modelarea cerii pe un miez solubil – este o tehnică de construire a unor volume goale pe dinauntru, care ar fi foarte greu de modelat în absența unui suport provizoriu de lucru. Rezultă piese finale ample, ușoare și spațiale.
*Amprentarea cerii – oferă rezultate dintr-un registru diferit față de tot ceea ce ați experimentat până acum. Pentru senzația de fermitate sau claritate a gesturilor modelării formelor, pentru texturi imposibil de realizat direct în ceară, avem ca soluție crearea amprentelor din gips.

 • Modelarea pe miez de ceară solubil în apă și turnarea de forme goale la interior
 • Amprentarea cerii și crearea de negative pentru reproducerea de ornamente în serie
 • Supraturnarea.
Durata Program Pret Profesori
3 zileJoi – Sâmbătă290 Euro + TVADavid Sandu
21 ore10.00 – 17.00

Andreia Popescu

Răzvan Popa

Pretul cursului – Cursantii își vor aduce propriul kit de ustensile dedicate modelării cerurilor speciale (achizitionat la Nivelul 1) pentru a-l utiliza la curs. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul în care doriti să păstrati obiectele care rezultă în urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, dacă se realizează mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achită manopera de turnare.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 2

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 2: 15-25 februarie 2021

Cursul de initiere în bijuterie Basic 2 este un curs destinat persoanelor care doresc să continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei. Cei care se pot înscrie sunt absolvenții Basic 1 sau cei care au deja o experiență individuală și un anumit volum de lucru anterior. Cursul aduce în discutie complexitatea potentiala a proiectelor și maniera organizată de lucru în abordarea pe etape a realizării unei bijuterii. Mai multe metale, mai multe tehnici, proiectare cu claritate a amanuntelor tehnologice, artificii și simplificări, toate acestea vor permite o mai mare libertate în exprimarea creativă.

Structură Curs Bijutier BASIC 2


În cele 8 zile de curs vom aborda trei proiecte, cu trei teme diferite, vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretare a unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtine rezultate diferite fata de destinatia lor initială.
Tehnica obtinerii monturilor de tip saton va fi folosita pentru a compune volume si forme geometrice speciale, tehnica nituirii si a producerii sarnierei (tevii) va fi folosita pentru angrenarea unui proiect fara nici o sudura, iar producerea calotelor sferice va avea o destinatie creativa, in idea conceperii unui obiect abordabil din mai multe unghiuri, cu mai multe posibilitati de purtare.

Latura teoretică este subordonată părții practice, în ideea de a fixa în memorie acele notiuni teoretice pe care le-am inteles in prealabil cat mai concret si direct la nivel practic si personal. Cursul urmareste sa puna la dispozitie, prin proiectele abordate, o formula generala de lucru, fara a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” si a executiei standardizate a acestora.

 • Satoanele – volum si spatialitate
 • Sarniera si nituirea – piese care nu au nevoie de sudura ci doar de tehnici mecanice
 • Sfere si calote sferice: folosirea sculelor clasice precum anka și poansoanele pentru a crea forme concave sau convexe, închise sau deschise.

Rezultatele vor consta în trei proiecte diferite, iar folosirea mai multor metale și elaborarea unor piese complexe vor necesită lucrul pentru fiecare piesă în parte. Vom vedea cum pornind de la provocări și idei simple putem elabora un plan de lucru care să ne conducă la rezultate spectaculoase.

Durata Program Pret Profesori
8 zile Luni – Joi 430 Euro + TVA David Sandu
56 ore 10.00 – 17.00 Andreia Popescu
Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de catre institut, în limita a trei proiecte. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Classic Stone Setting 1 – montare pietre

Classic Stone Setting - montare pietre semiprețioase
MODUL 1: 23-27 noiembrie 2020

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Classic Stone Setting MODUL 1


Modulul introductiv al workshop-ului de monturi clasice Classic Stone Setting urmareste explicarea in detaliu si exemplificarea unor tipologii de monturi clasice. Inchiderea pietrelor fațetate și calibrate, împreună cu finisarea obiectelor finale, sunt provocările speciale ale cursului. Workshop-ul se va desfășura într-un format intensiv de 5 zile si va propune punerea în practică a cinci proiecte clar etapizate si executate cu precizie.
Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, în timp ce pentru unele proiecte Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregătite, care să fluidizeze procesul exersării, într-o manieră cat mai instructivă. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minimă de 2,5 mm.

Flush setting – montare pe plan
Flush setting – montare pe inel plan
Flush setting – montare pe inel bombat
Tube Setting
Channel setting pentru pietre patrate

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic stone setting și Creative stone setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Assamblage Award @ Autor 2018!

Sara Shahak, designer din Israel, este castigatoarea ASSAMBLAGE Award, premiul oferit de AUTOR 2018 – Targ international de bijuterie contemporana si Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana! Premiul asigura castigatoarei participarea gratuita la una din sesiunile Cursului de modelare de ceara si turnare centrifugala organizat de Assamblage. Sara Shahak s-a prezentat la AUTOR 2018 cu colectia intitulata “Sharp Nature”, realizata prin prelucrarea unor clopoței industriali. Mai multe informatii pe http://www.dautor.ro/…/appreciated-designers-awarded-autor…/

Creative Stone Setting 1

Creative Stone Setting 1: 1-5 martie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Creative Stone Setting 1


Workshop-ul Creative Stone Setting 1 doreste sa faca o reevaluare a ideii de montura ca formula clasica, din perspectiva esteticii si a bijuteriei contemporane. Tehnici traditionale precum sudura, formarea, texturarea si finisarea vor converge catre punerea in proiect a unor monturi ce deriva din bijuteria clasica, dar care se adreseaza esteticii si solutiilor vizuale contemporane.
In cele cinci zile de curs vor fi abordate trei teme care urmaresc sa aduca informatii si solutii tehnice noi, cu rezultate diferite fata de abordarile clasice. Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, in timp ce pentru unele proiecte scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Pentru montarea pietrelor, vom folosi ca suport kitul special de tintuire si scule speciale de inchidere a pietrelor, pe care le vom confectiona in cadrul cursului.

Montura pentru mai multe pietre
Stone in stone setting
Cristale naturale tensionate

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic stone setting și Creative stone setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Workshop “Amprente urbane in bijuteria contemporana”, Urban Eye si Assamblage , 21-22 Octombrie 2017

Workshop “Amprente urbane in bijuteria contemporana”, Urban Eye si Assamblage , 21-22 Octombrie 2017

Festivalul de Film Urban Eye si Assamblage Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana lanseaza o provocare destinata creativilor din Bucuresti: un concurs de reinterpretare a unor imagini din peisajul urban in bijuteria contemporana, urmat de un workshop de doua zile in cadrul Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana.
Mai multe detalii aici:https://www.facebook.com/events/134306320544758/

ASSAMBLAGE AWARDS

Assamblage Awards – Mai 2017

06/14/2017 In luna mai 2017, Assamblage a oferit doua premii in cadrul unor evenimente importante din domeniu:
 1. Assamblage Award @ Autor 2017 Castigator: Teodor Siminic
 2. Assamblage Award @Room 40 – Romanian Design Week Castigator: Allybokus Jasseem

Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 – Tehnici specifice pentru aur

Curs DE INIȚIERE ÎN BIJUTERIE Gold 1
TEHNICI SPECIFICE PENTRU aur: 8-12 Martie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Gold 1 este un curs destinat persoanelor care doresc să își continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cursanții vor avea ocazia să aprofundeze tehnicile învățate și să aibă contact cu noi situatii și contexte tehnologice, lucrând în aur. Cei care se pot înscrie sunt absolvenții Basic 1 și Basic 2 sau Basic 1 și Ceară, care au reușit să lucreze si să progreseze pe cont propriu de la terminarea cursurilor la care s-a lucrat în argint, alamă, cupru si bronz, putând astfel să își însușească mai departe noi cunoștințe în materie de bijuterie contemporană în aur. Cursul se adresează și celor care au deja o experiență individuală și un anumit volum de lucru anterior, și doresc să deprindă arta manipulării aurului și pietrelor prețioase la un alt nivel profesional.

Structură Curs Gold 1


Cursul Gold 1, care durează 5 zile, pune un accent mai mare pe partea tehnică, permițând însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă. Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu aurul.

Materialul folosit la curs este aurul galben de 14K în asociere cu pietrele semiprețioase naturale sau cubic zirconia.

Topire, laminare și trefilare
Fabricarea șarnierei pentru monturi
Montura pentru perlă
Producerea și calibrarea unui ring hexagonal

Pe durata cursului se vor finaliza două proiecte de lucru.

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri460 Euro + TVAAndreia Popescu
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur galben 14K). Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

GOOD DESIGN DOESN’T DATE

Expozitie, conferinte si party aniversar dedicat designului românesc

December 7, 2016 | Assamblage x Dizainar x Ubikubi Assamblage, Dizainar si Ubikubi pun la cale un eveniment aniversar dedicat designului românesc. Marti, 13 decembrie 2016, comunitatea creativa din Bucuresti iti da intalnire in una dintre cele mai cool locatii alternative din Bucuresti: Piata Amzei. De la ora 18:00 incepem cu expozitia si conferintele #GoodDesign (sustinute de David Sandu, Mihnea Ghildus si Dragos Motica), iar de la 20:00 continuam cu muzica buna si invitati pe masura: DJ Disco Sigaretta si Moonlight Breakfast.

Unde?

La Amzei Market Makers (o initiativa The Institute si ING), etaj -1

Programul evenimentului

Conferinte: 18.30 – 18.45: De vorba cu Assamblage. Aniversare 6 ani de la infiintarea Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana & lansarea catalogului “O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei”. 18.50 – 19.05: De vorba cu Dizainar. Aniversare 4 ani de la lansarea Dizainar, magazinul dedicat designului romanesc. Despre noi colaborari si ce urmeaza in 2017. 19.10 – 19.25: De vorba cu Ubikubi. Despre colectia de obiecte Ubikubi dezvoltata in-house, cu tehnologie proprie si materiale sustenabile si despre concursul Ubikubi Young Designers Award. 19.30 – 20.00: Q & A cu David Sandu, Mihnea Ghildus si Dragos Motica. Giftshop-ul si expozitia #GoodDesign sunt deschise de la ora 18.00 pana la ora 22.00. 20.00 – 21.30: DJ Disco Sigaretta, special set 21.30 – 22.30: Special guest Moonlight Breakfast, acoustic set

Cum se face accesul?

Accesul la eveniment este liber dar se face pe baza de rezervare prealabila, in limita locurilor disponibile. Va rugam sa accesati link-ul rapid de aici, pentru confirmarea prezentei: https://goo.gl/WkOgL8 Evenimentul GOOD DESIGN DOESN’T DATE face parte din initiativele autohtone de sustinere a designului romanesc contemporan si este organizat de Assamblage, Dizainar si Ubikubi, cu sprijinul locatiei Amzei Market Makers (o initiativa The Institute si ING), Peroni, Becherovka, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Illy si Pegas.

Din culise | Alternative- workshop de rasina

workshop de rasina“Mi-am facut initierea in bijuteria contemporana explorand si experimentand, am utilizat o multime de materiale alternative, iar unul dintre cele pe care le folosesc cel mai mult este rasina. Este un material surprinzator, cu “personalitate” puternica, pe care daca reusesti sa il controlezi, poate deveni orice, poate capata orice textura, are rezistenta mare, nu se schimba in timp si ceea ce e mai important, poate cataliza transformarea radicala a unei piese intr-o bijuterie contemporana. (mai mult…)

CURS RHINOCEROS PENTRU BIJUTERII

curs rhinocerosUrmatoarea sesiune de curs: va fi anuntata in curand! Cumuland 32 de ore, cursul Rhinoceros se axeaza pe sesiuni interactive de invatare, oferind artistilor si designerilor oportunitatea sa dobandeasca abilitati de baza in modelarea free-form si in utilizarea generala Rhino, cu aplicabilitate in domeniul bijuteriei. Imbinand domeniul fabricatiei digitale cu mestesugul traditional, participantii au la dispozitie noi metode si tehnici de creatie. In primele zile cursantii vor aprofunda concepte teoretice legate de navigarea prin interfata programului, utilizarea comenzilor de desen si de modelare tridimensionala a suprafetelor si volumelor destinate realizarii unor piese de bijuterie. Acest training implica de asemenea o serie de exercitii practice ce vor fi dezvoltate pentru a aplica cunostintele teoretice acumulate. Ulterior, 12 ore sunt alocate pentru designul unei piese de bijuterie. Mai multe detalii si informatii despre inscrierea la curs sunt disponibile pe site-ul partenerilor nostri- idz arhitectură. Participantii la curs vor primi la absolvirea modulului un Certificat de Absolvire semnat de un trainer autorizat Rhinoceros (Authorized Rhino Trainer) care atesta dobandirea cunostintelor specifice cursului Rhinoceros pentru bijuterii. Această diploma este unica certificare recunoscuta in mod oficial de catre Rhino 3d (McNeel & Associates) la nivel mondial.

Classic Stone Setting 2 – țintuire pietre mici

Classic Stone Setting 2- țintuire pietre semiprețioase:
1-5 februarie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Classic Stone Setting MODUL 2


Cel de al doilea modul al workshop-ului Classic Stone Setting dureaza 5 zile si propune o serie de patru proiecte, in care accentul va fi pus pe montarea pietrelor de mici dimensiuni. Specificul cursului va fi unul tehnic, accentul fiind pus pe insusirea elementelor de baza: masurare, calculare repere, trasare, gaurire, frezare, obtinerea gherutelor de prindere, inchiderea pietrelor si finisarea pieselor. Pentru eficientizarea procesului de invatare, cursantii vor primi piese pregatite in prealabil si vor avea in acest fel, timpul necesar sa se concentreze pe tehnicile si procedurile care fac obiectul cursului.
Pentru toate proiectele propuse, scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Eternity ring
Prongs carving
Tension setting 1
Tension setting 2

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic stone setting și Creative stone setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului

Cursuri de arta si manufactura pentru copii

cursuri bijuterii copiiNoi sesiuni Amprenta – Cursuri de arta si manufactura pentru copii

Amprenta desfasoara in perioada vacantei de vara o serie de workshop-uri de arta si manufactura adresate copiilor, in sediul Assamblage – Scoala de Bijuterie Contemporana. Sesiunea speciala de workshop-uri este dedicata micilor artisti nerabdatori sa cunoască universul din jurul lor.

CE NE PROPUNEM?

Sa insotim copiii in descoperirea lumii inconjuratoare si in cunoasterea de sine, prin metode bazate pe explorare si experimentare. Sa facilitam contactul cu materiale si echipamente de specialitate aflate in afara universului comun de cunoastere. Copiii vor avea oportunitatea sa modeleze metale si sa le imbine cu pietre semipretioase, sa ilustreze basmul preferat prin gravură, toate sub atenta supraveghere a profesorilor.

CURSURI DE BIJUTERIE PENTRU COPII

Workshop-ul de bijuterie este o invitatie facută copiilor de explorare a propriei creativitati. Cursul pune la indemana lor informatiile, tehnicile si ustensilele necesare pentru ca ei sa isi poata materializa ideile in obiecte palpabile – bijuteriile. Vor fi indemnati si atrasi sa se joace intr-un mod serios, modeland metalul in forme ce ajung sa-i defineasca, bijuteria finala vorbind despre modul in care vad ei lumea sau pe ei insisi. Conditii de participare: pot opta sa participe atat pentru o zi cat si pentru seria de 3 zile.Costurile difera in functie de numarul de zile de participare: o zi – 120 lei, 2 zile – 230 lei, 3 zile – 300 lei. *Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului. [hr]

CURSURI DE GRAVURA SI LEGATORIE DE CARTE

Workshop-ul de gravura isi propune aducerea in lumea copiilor a tehnicilor gravurii si legatoriei de carte. Cu ajutorul materialelor de specialitate (cerneala tipografica, rulouri, hartie de imprimat, tusuri colorate, sfori din aracet) ei vor da nastere, cu propriile maini, unei povesti ilustrate si legate intre doua coperti. Vor realiza pas cu pas, pagina cu pagina, o carte mica in care vor ilustra un basm si vor lua contact cu tehnicile specializate de gravura. Conditii de participare: avand in vedere continuitatea proiectelor, este necesara parciparea la cele 3 zile, costul fiind de 300 lei. *Costul include toate materialele utilizate, precum si gustarile din pauzele cursului. [hr]

DETALII ORGANIZATORICE

Interval orar: 10:30 – 13:00 si/sau 14:00 – 16:30 Locul de desfasurare: Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana, Str. Carol Davila nr. 26, sector 5, Bucuresti Profesori: Andreia Popescu (bijuterie), Mihaela Ivana (bijuterie/psiholog) si Diana Vasilescu (gravura). Program workshop bijuterie: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie, 30 iulie – 1 august, 6 – 8 august, 10 – 12 august, 13 – 15 august. Program workshop gravura carte: 20 – 22 iulie, 23 – 25 iulie, 27 – 27 iulie Ambele workshop-uri se vor desfasura in aceeasi perioada, cu o pauza de o ora intre ele. Workshop-ul de gravura va fi desfasurat doar in luna iulie, urmand sa fie reluat in luna septembrie. Conditii de participare: aceste workshop-uri se adreseaza copiilor care se incadreaza in clasele primare I-IV!

Assamblage @Ziua Cartierului Cotroceni

Ziua cartierului Cotroceni, o initiativa a InCotroceni: Oameni, idei, Povesti

4 iulie 2015, curtea si casa Ota, Str. Dr Staicovici nr. 26 De Ziua cartierului Cotroceni, eveniment desfasurat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Bucuresti, in cadrul Anualei de Arhitectura 2015, am avut parte de toate: de nori si de soare, de ploaie si de vant. Dar mai mult decat de niste simple stari ale vremii, am avut parte de o zi speciala, creata de oamenii care au venit in curtea si casa Ota. Ne-am intalnit cu prieteni si cu vecini, mai tineri sau mai varstnici, unii veniti cu bicicleta, altii in baston sau in scaun cu rotile. Am povestit si ne-am cunoscut mai bine intre noi, cei care iubim Cotroceniul. Pe multi poate ca ii stiam de prin cartier, de la Supermarketul Nic, sau pur si simplu de pe strada. La un pahar de vin si printre pozele udate de ploaie, am stat de vorba si am aflat si mai multe povesti din Cotroceni, altele decat cele “spuse” de fotografiile expozitiei “Oameni si Povesti din Cotroceni”. Lumea a targuit de la standurile aduse InCotroceni de business-rile de cartier: Merlin, Assamblage – Scoala De Bijuterie Contemporană, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Baroque Books & Arts si Ploosh. Copiii s-au jucat cu nisipul kinetic, au desenat case din Cotroceni cu Matei, au impletit margele si coliere din materiale naturale cu Claudia si au facut karate cu Flavius. Intre timp, parintii s-au bucurat de meniurile cu arome persane aduse de Reza, au admirat picturile lui Nicolae, au facut yoga cu Elena, sau au participat la atelierul motivational “Intelepciunea muntilor înalti”, cu Claudia. Pe parcursul zilei am ascultat doua concerte de jazz aduse InCotroceni de Gabriela Costa & Alex Man si de Alexandru Arcus si Adi Stoenescu duo. Pe seara, ne-am bucurat de filmele documentar aduse de Docuart si de proiectiile 3d facute de Sorina si de Aural Eye. Cufarul cu opinii s-a umplut de chestionarele completate de cotrocenari si asa vom putea identifica si prioritiza actiunile pe care vrem sa le intreprindem in viitorul apropiat in cartierul nostru. „Gazeta de perete” a gazduit petitia catre Enel impotriva practicii de a monta panourile electrice pe gardurile Cotroceniului. Petitia fost semnata de peste 150 de persoane si va fi inaintata Enel saptamana urmatoare. Iubim Cotroceniul si vrem sa il pastram frumos!

Obiectivele proiectului

Locuitorii Cotroceniului doresc sa isi cunoasca si sa isi pretuiasca comunitatea si sa traiasca mai bine in cartierul lor. Proiectul propus are ca obiectiv principal activarea comunitatii din Cotroceni printr-un eveniment public, reunind diverse activitati sustinute prin implicarea voluntara a membrilor comunitatii. Totodata, proiectul constituie o premisa pentru initiative ulterioare, bazata pe feedback-ul si opinia participantilor. Obiectivele principale:
 • Stimularea cetateniei active si consolidarea comunitatii din cartierul Cotroceni (actiuni interactive de tip atelier);
 • Cunoasterea dificultatilor cu care se confrunta locuitorii Cotroceniului;
 • Identificarea elementelor de istorie urbana;
 • Implicarea activa a cetatenilor prin activitati de voluntariat;
 • Promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectural.
Urmariti pagina de Facebook Incotroceni aici.

Assamblage @One Design Week 2015, Plovdiv, Bulgaria

O selectie curatoriala a instalatiei O calatorie prin istoria si viitorul bijuteriei a fost prezentata in perioada 19-28 iunie la Plovidv, Bulgaria, in cadrul One Design Week 2015. Obiectele au fost alese din instalatia expusa in cadrul celei de-a treia editii Project A la Galeria Galateca – eveniment colateral Romanian Design Week 2015. Scena designului romanesc capata rapid vizibilitate si recunoastere internationala. Gazduim cu mare placere o expozitie de grup a unor artisti de bijuterie contemporana din Bucuresti, selectati de Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana. Lucrarile pe care le veti vedea la Plovdiv demonstreaza o perspectiva conceptuala remarcabila asupra materialelor si tehnicilor inovative folosite in arta bijuteriei. – Edno Team – Organizatori One Design Week Bulgaria. Mai multe detalii aici: http://www.edno.bg/en/one-design-week-2015/exhibitions/1598 ————————————– ONE DESIGN WEEK serves as a platform that encourages and supports the development of design professionals. The objective of the event is to present and promote sustainable and valuable practice for better and meaningful visual environment worldwide.

Premiul Best Design Made in RO

Designerii romani lanseaza colectii noi la Made in RO.

Tema: inspiratia din spatiul urban. [hr] design made in romaniaPe 17 si 18 mai, DESIGNIST, cea mai apreciata platforma de design din Romania, pregateste a IV-a  editie Made in RO – Targ de design romanesc. Evenimentul este parte integranta a Romanian Design Week si se va desfasura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spatii din Bucuresti, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piata Unirii, pe Splai, la doi pasi de Hanul lui Manuc. Tema acestei editii, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniaza temei centrale a festivalului – Designul in spatii publice. Astfel, provocarea pe care o lansam designerilor romani selectati sa participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spatiul urban. Aceasta editie aduce in premiera un spatiu special dedicat ceramicii si designerilor care lucreaza cu acest material: 5 designeri te vor astepta cu piese foarte decorative, prezentate in premiera si proaspat scoase din cuptor. La Made in RO, vei cunoaste un producator roman de placi decorative din ciment: acel mozaic de care era indragostit si Gaudi, care inca mai rezista prin spatii cu istorie din oras, si care a renascut prin lucrarile arhitectului Corvin Cristian. Este produs in Romania de Manolo Manufaktura. Iar pentru o pauza de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, pozitionata strategic in centrul targului, unde vei savura cele mai fine bunatati Pain Plaisir.

Premiul Best Design Made in RO

Cel mai reusit design Made in RO, care se inscrie temei acestei editii va primi premiul Best Design Made in RO, care va consta in posibilitatea de a urma cursuri de formare profesionala la Creative Learning si in cadrul scolii de bijuterie contemporana Assamblage. Este important ca designerul castigător sa invete de la profesionisti cum sa-si duca mai departe initiativa antreprenoriala, dar si cum sa-si imbunatateasca cunostintele tehnice. Vor expune: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcau, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Madalina Teler, Arhidot Design, Irina Neacsu, Cai verzi pe pereti, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, SimpLuxury, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zâmburi, Dragos Motica, The Awesome Project, Alice, Alexandra Constantinescu. [hr] Cand: 17-18 mai Unde: Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piata Unirii, pe Splai, la doi pasi de Hanul lui Manuc. Intrare: 10 lei

Curs de Seară – Modul Avansați 1

Curs Bijutier de Seară Avansați
MODUL 1

Cursul de experimentare în bijuterie cu program de seară este destinat persoanelor care doresc sa continue pregatirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei. Cursul se adresează celor care au absolvit modulele de începători sau care au deja o experiență individuală si un anumit volum de lucru anterior. Cursantii vor avea ocazia să aprofundeze tehnicile invatate si sa aiba contact cu noi situatii si contexte tehnologice. Cursul pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă. Lucrarile realizate sunt de o complexitate ridicatăa, iar elementele de lucru deprinse permit o arie mai largă de exprimare artistică.

Structură Curs Bijutier Avansați MODUL 1


Structurat pe parcursul a 6 zile, Cursul de seara – Avansati este conceput in asa fel incat sa atinga cele mai importante aspecte si notiuni tehnice necesare realizarii unui proiect complex prin tehnica constructiei. Denumim constructie in tehnica bijuteriei modelarea la rece a metalelor pretioase, pregatirea suprafetelor de contact si de imbinare a acestora, pentru a le suda, apoi alcatuirea bijuteriilor ce trebuie finisate si finalizate conform proiectelor pe care ni le propunem.
Vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretare a unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtine rezultate diferite fata de destinatia lor initiala.

Șatoanele – volum si spatialitate.

La finalul cursului, veti avea un obiect terminat. Tema modulului I de avansati este obtinerea monturilor de tip șaton. In elaborarea acestui proiect complex, care va compune volume si forme geometrice speciale, vor fi folosite mai multe metale.

Durata Program Pret Profesori
6 zileMarți, Miercuri, Joi280 Euro + TVADavid Sandu
18 ore17.30 – 20.30Andreia Popescu

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele vă sunt puse la dispozitie de către institut, în limita unui proiect de lucru. Piesa realizată în timpul cursului vă va apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului