logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Champlevé Enamels

Champlevé Enamels: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international Champlevé Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Champlevé este o tehnica in arta emailarii, care consta in umplerea cu email a spatiilor adancite special intr-o placa metalica, in scop decorativ, obiectul decorat purtand tot numele champlevé.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

Pe durata celor 3 zile intesive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica champlevé, iar pana la sfarsitul cursului vor putea realiza mai multe piese (brose, cercei sau pandantive).
Primul proiect abordat la curs este prestabilit si va avea dimensiuni reduse. Pentru urmatoarele piese, cursantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele, avand ca inspiratie peisaje, tex-turi sau momente din viata.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Luni – Miercuri345 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului