logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Chasing and repoussé – Nivelul 1

Chasing and repoussé – Nivel 1: va fi anuntat in curand!

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica “Chasing and Repoussé”, in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.
Primul proiect al workshop-ului consta in realizarea din metal, prin tehnica “Chasing and Repoussé”, a unei libelule / frunze de ginko. Pentru proiectele urmatoare, cursantii au posibilitatea de a aborda-modele personalizate de bijuterii: fructe, flori sau imagini abstracte. Vor putea fi realizate mai multe piese: bratari, cercei sau pandantive, in functie de complexitatea proiectelor si de ritmul individual de lucru.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta in domeniul bijuteriei.

Fabrizio Acquafresca


Fabrizio Acquafresca  sau “Il Maestro”, asa cum este el numit de elevi, de colaboratori si de ceilalti membrii ai comunitatii artistice din Florenta – Italia, este expert in “Chasing” si “Repousse”, doua tehnici traditionale de prelucrare a metalului, pastrate in traditia artistica a familiei Acquafresca inca din perioada Renasterii Florentine, si transmise din generatie in generatie, pana astazi.

Workshop-ul “Chasing and Repoussé” consta in patru zile de lucru. Prima zi va debuta cu o scurta prezentare a cursului, urmata de explicatii de utilizare a sculelor folosite la curs si deprezentarea diferitelor materiale. In a doua parte a zilei, studentii vor incepe sa lucreze individual si vor executa un proiect prestabilit (o libelula, o frunza de ginkgo biloba), in cupru.
In urmatoarele trei zile de curs, elevii vor fi incurajati sa abordeze proiecte proprii, pornind de la ideea de design si pana la executarea efectiva. 

Durata Program Pret Profesori
4 zile Luni – Joi445 Euro + TVAFabrizio Acquafresca
28 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Kit-urile de “Chasing and Repoussé” pot fi achizitionate de elevi, dupa terminarea cursului.
In cazul in care elevii doresc sa lucreze si in argint, materialul trebuie comandat inainte de inceperea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului