logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Classic Stone Setting 1 – montare pietre

curs tintuire pietre semipretioase

Classic Stone Setting - montare pietre semiprețioase
MODUL 1: 23-27 noiembrie 2020

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Classic Stone Setting MODUL 1


Modulul introductiv al workshop-ului de monturi clasice Classic Stone Setting urmareste explicarea in detaliu si exemplificarea unor tipologii de monturi clasice. Inchiderea pietrelor fațetate și calibrate, împreună cu finisarea obiectelor finale, sunt provocările speciale ale cursului. Workshop-ul se va desfășura într-un format intensiv de 5 zile si va propune punerea în practică a cinci proiecte clar etapizate si executate cu precizie.
Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, în timp ce pentru unele proiecte Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregătite, care să fluidizeze procesul exersării, într-o manieră cat mai instructivă. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minimă de 2,5 mm.

Flush setting – montare pe plan
Flush setting – montare pe inel plan
Flush setting – montare pe inel bombat
Tube Setting
Channel setting pentru pietre patrate

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic stone setting și Creative stone setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului