logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Classic Stone Setting 2 – țintuire pietre mici

curs montare si tintuire pietre semipretioase si pretioase

Classic Stone Setting 2- țintuire pietre semiprețioase:
1-5 februarie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Classic Stone Setting MODUL 2


Cel de al doilea modul al workshop-ului Classic Stone Setting dureaza 5 zile si propune o serie de patru proiecte, in care accentul va fi pus pe montarea pietrelor de mici dimensiuni. Specificul cursului va fi unul tehnic, accentul fiind pus pe insusirea elementelor de baza: masurare, calculare repere, trasare, gaurire, frezare, obtinerea gherutelor de prindere, inchiderea pietrelor si finisarea pieselor. Pentru eficientizarea procesului de invatare, cursantii vor primi piese pregatite in prealabil si vor avea in acest fel, timpul necesar sa se concentreze pe tehnicile si procedurile care fac obiectul cursului.
Pentru toate proiectele propuse, scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Eternity ring
Prongs carving
Tension setting 1
Tension setting 2

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri450 Euro + TVADavid Sandu
35 ore10.00 – 17.00

Prețul cursului include materialele necesare desfășurării cursului (ring-uri de argint și țeavă pentru monturi, pietre). Kit-ul de scule se achizitionează separat si este utilizat pentru toate modulele de Classic stone setting și Creative stone setting. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului