logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Cloisonné Enamels

Cloisonné Enamels: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international Cloisonné Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Cloisonné-ul este o tehnica traditionala ce permite separarea emailului de diferite culori prin utilizarea unui perete subtire de metal, care formeaza modelul sau imaginea. Cuvantul “cloisonné”, provenit din limba franceza, este folosit atat pentru a descrie un obiect de arta finit, cat si procesul de creare a acestui obiect.
Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

In cadrul celor trei zile intensive de curs, participantii vor deprinde elementele de baza ale emailarii, cu accent pe tehnica cloisonné.
Cursul va debuta cu o descriere a tehnicilor de baza ale emailarii, urmata de realizarea primului proiect, predefinit, pentru care studentii vor primii instructiuni pas cu pas. Pentru urmatoarele piese, participantii vor fi incurajati sa-si realizeze propriile modele.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Joi – Sambata345 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului