logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Creative Stone Setting 2

Creative Stone Setting 2: 19 - 23 aprilie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Creative Stone Setting 2


Modulul 2 de monturi creative isi propune punerea in relatie a mai multor materiale, care sa gazduiasca pietrele semipretioase sau pretioase, taiate in maniera clasica. Pe parcursul celor cinci zile de curs va fi vorba despre gasirea solutiilor tehnice pentru provocari creative ce vor include abordari neconventionale si complexe. Vom experimenta atat metal pretios sau nepretios, cat si lemn exotic.

Desi rezultatul proiectelor nu va fi unul conventional, etapizarea si premeditarea cu precizie a fiecarui proiect in parte vor fi principalele provocari ale workshop-ului. Pentru montarea pietrelor, vom folosi ca support kitul special de tintuire si scule speciale de inchidere a pietrelor, pe care le vom confectiona in cadrul cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului