logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Creative Stone Setting 1

Creative stone setting1

Creative Stone Setting 1: 29 martie - 2 aprilie 2021

Noile workshop-uri de țintuire oferite de Assamblage, reprezintă o informație tehnică și un instrument extrem de complex de abordare estetica a montării pietrelor semiprețioase și prețioase. Tehnicile folosite la curs vor face posibilă țintuirea pietrelor fără tehnica gravurii, folosind doar biax-ul și instrumente și dispozitive de mână. Împreună cu celelalte 3 module de curs de Classic Stone Setting și Creative Stone Setting constituie nivelul intermediar si pregătitor pentru microțintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice și microscopul).

Structură Curs Creative Stone Setting 1


Workshop-ul Creative Stone Setting 1 doreste sa faca o reevaluare a ideii de montura ca formula clasica, din perspectiva esteticii si a bijuteriei contemporane. Tehnici traditionale precum sudura, formarea, texturarea si finisarea vor converge catre punerea in proiect a unor monturi ce deriva din bijuteria clasica, dar care se adreseaza esteticii si solutiilor vizuale contemporane.
In cele cinci zile de curs vor fi abordate trei teme care urmaresc sa aduca informatii si solutii tehnice noi, cu rezultate diferite fata de abordarile clasice. Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, in timp ce pentru unele proiecte scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva. Pentru montarea pietrelor, vom folosi ca suport kitul special de tintuire si scule speciale de inchidere a pietrelor, pe care le vom confectiona in cadrul cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului