logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de Seară – Modul Avansați 3

curs bijutier seara avansati

Curs Bijutier de Seară Avansați
MODUL 3

Cursul de experimentare în bijuterie cu program de seară este destinat persoanelor care doresc sa continue pregatirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei. Cursul se adresează celor care au absolvit modulele de începători sau care au deja o experiență individuală si un anumit volum de lucru anterior. Cursantii vor avea ocazia să aprofundeze tehnicile invatate si sa aiba contact cu noi situatii si contexte tehnologice. Cursul pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă. Lucrarile realizate sunt de o complexitate ridicatăa, iar elementele de lucru deprinse permit o arie mai largă de exprimare artistică.

Structură Curs Bijutier Avansați MODUL 3


Structurat pe parcursul a 6 zile, Cursul de seara – Avansati este conceput in asa fel incat sa atinga cele mai importante aspecte si notiuni tehnice necesare realizarii unui proiect complex prin tehnica constructiei. Denumim constructie in tehnica bijuteriei modelarea la rece a metalelor pretioase, pregatirea suprafetelor de contact si de imbinare a acestora, pentru a le suda, apoi alcatuirea bijuteriilor ce trebuie finisate si finalizate conform proiectelor pe care ni le propunem.
Vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretare a unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtine rezultate diferite fata de destinatia lor initiala.

Sfere si calote sferice: folosirea sculelor clasice precum anka si poansoanele pentru a crea forme concave sau convexe, inchise sau deschise.

La finalul cursului, veti avea un obiect terminat. Tema modulului III de avansati este producerea calotelor sferice, in idea conceperii unui obiect abordabil din mai multe unghiuri, cu mai multe posibilitati de purtare. In elaborarea acestui proiect complex, vor fi folosite mai multe metale.

Durata Program Pret Profesori
6 zileMarți, Miercuri, Joi280 Euro + TVADavid Sandu
18 ore17.30 – 20.30Andreia Popescu

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele vă sunt puse la dispozitie de către institut, în limita unui proiect de lucru. Piesa realizată în timpul cursului vă va apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului