logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de Seară – Modul Începători 3

Curs de Seară Modul Începători 3

Cursul de experimentare în bijuterie cu program de seară vine ca un răspuns pentru cei interesati să găsească un nou mijloc de exprimare artistică prin intermediul bijuteriei. Cursul se adresează atât persoanelor care nu au mai avut contact cu domeniul bijuteriei, cât și celor care doresc să deprindă arta manipularii metalelor si pietrelor pretioase la un nivel profesionist.

Structură Curs de Seară Modul Incepatori 3


Structurat pe parcursul a 6 zile, Cursul de seara – Modul Incepatori 3 este un curs destinat celor care au primul contact cu metalele pretioase si cu tehnica clasica a bijuteriei, si este conceput in asa fel incat sa atinga cele mai importante aspecte si notiuni tehnice necesare realizarii unei bijuterii prin tehnica constructiei. Denumim constructie in tehnica bijuteriei modelarea la rece a metalelor pretioase, pregatirea suprafetelor de contact si de imbinare a acestora, pentru a le suda, apoi alcatuirea bijuteriilor ce trebuie finisate si finalizate conform proiectelor pe care ni le propunem.
Materialele folosite sunt argintul 925 si pietrele semipretioase naturale. Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mana si oferind in acest fel cursantilor posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fara necesitatea unui inventar de scule si masinarii sofisticate.

  • Decalire
  • Modelare la rece
  • Sudura
  • Pilire
  • Traforare
  • Montare de pietre
  • Finisare
  • Texturare

La finalul cursului, veti avea un obiect terminat. Tema Modulului II de incepatori este un inel cu ringul cu profil patrat si o montura de piatra naturala cu forma neregulata.

Durata Program Pret Profesori
6 zileMarți, Miercuri, Joi260 Euro + TVADavid Sandu
18 ore17.30 – 20.30Andreia Popescu

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele si pietrele va sunt puse la dispozitie de catre scoala, in limita unui proiect de lucru. Piesa realizata in timpul cursului va va apartine dupa incheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului