logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 – Tehnici specifice pentru aur

Curs DE INIȚIERE ÎN BIJUTERIE Gold 1
TEHNICI SPECIFICE PENTRU aur: 11-15 Ianuarie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Gold 1 este un curs destinat persoanelor care doresc să continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cursanții vor avea ocazia să aprofundeze tehnicile învățate și să aibă contact cu noi situatii și contexte tehnologice, lucrând în aur. Cei care se pot înscrie sunt absolvenții Basic 1 și Basic 2 sau Basic 1 și Ceară, care au reușit să lucreze si să progreseze pe cont propriu de la terminarea cursurilor la care s-a lucrat în argint, alamă, cupru si bronz, putând astfel să își însușească mai departe noi cunoștințe în materie de bijuterie contemporană în aur. Cursul se adresează si celor care au deja o experiență individuală si un anumit volum de lucru anterior, si doresc să deprindă arta manipularii aurului și pietrelor prețioase la un alt nivel profesional.

Structură Curs Gold MODUL 1


Cursul care dureaza 5 zile pune un accent mai mare pe partea tehnica, permitand însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă. Notiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate si articulate într-un prim sistem coerent de întelegere a lucrului cu aurul. Materialul folosit la curs este aurul galben de 14K în asociere cu pietrele semipretioase naturale sau cubic zirconia.

Topire, laminare si trefilare
Fabricarea sarnierei penru monturi
Montura pentru perla
Producerea si calibrarea unui ring hexagonal


Pe durata cursului se vor finaliza doua proiecte de lucru.

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri460 Euro + TVAAndreia Popescu
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur galben 14K). Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului