logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de inițiere in bijuterie Gold 1 – Tehnici specifice pentru aur

Curs DE INIȚIERE ÎN BIJUTERIE Gold 1
TEHNICI SPECIFICE PENTRU aur: 8-12 Martie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Gold 1 este un curs destinat persoanelor care doresc să își continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei cu lucrul cu aur. Cursanții vor avea ocazia să aprofundeze tehnicile învățate și să aibă contact cu noi situatii și contexte tehnologice, lucrând în aur. Cei care se pot înscrie sunt absolvenții Basic 1 și Basic 2 sau Basic 1 și Ceară, care au reușit să lucreze si să progreseze pe cont propriu de la terminarea cursurilor la care s-a lucrat în argint, alamă, cupru si bronz, putând astfel să își însușească mai departe noi cunoștințe în materie de bijuterie contemporană în aur. Cursul se adresează și celor care au deja o experiență individuală și un anumit volum de lucru anterior, și doresc să deprindă arta manipulării aurului și pietrelor prețioase la un alt nivel profesional.

Structură Curs Gold 1


Cursul Gold 1, care durează 5 zile, pune un accent mai mare pe partea tehnică, permițând însă ulterior o mai mare libertate în latura creativă. Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu aurul.

Materialul folosit la curs este aurul galben de 14K în asociere cu pietrele semiprețioase naturale sau cubic zirconia.

Topire, laminare și trefilare
Fabricarea șarnierei pentru monturi
Montura pentru perlă
Producerea și calibrarea unui ring hexagonal

Pe durata cursului se vor finaliza două proiecte de lucru.

Durata Program Pret Profesori
5 zileLuni – Vineri460 Euro + TVAAndreia Popescu
35 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru necesare. Fiecare cursant va lucra cu materialul propriu (10 g aur galben 14K). Piesele realizate in timpul cursului va vor apartine după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului