logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1: 18-28 ianuarie 2021

Cursul de initiere in bijuterie Basic 1 este un curs destinat persoanelor creative, care doresc sa gaseasca un mijloc de exprimare artistica prin intermediul bijuteriei. Cursul se adreseaza atat persoanelor care nu au mai avut contact cu domeniul bijuteriei, cat si celor care doresc sa deprinda arta manipularii metalelor si pietrelor pretioase la un nivel profesionist. Temele abordate au un caracter general, in ideea de a prezenta tehnici si procedee care sa poată fi folosite ulterior de catre cursanti in proiecte personale.

Structură Curs Bijutier BASIC 1


Basic 1 este un curs structurat de-a lungul a 8 zile pline de lucru, in care majoritatea timpului va fi dedicat partii de experimentare si exercitiu practic. Notiuni ca laminarea, indoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate si articulate intr-un prim sistem coerent de intelegere a lucrului cu metalele pretioase. Materialele folosite sunt argintul 925 si pietrele semipretioase naturale. Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mana si oferind in acest fel cursantilor posibilitatea de a continua, ulterior, individual, fara necesitatea unui inventar de scule si masinarii sofisticate.

Latura teoretica este subordonata partii practice, in ideea de a fixa in memorie acele notiuni teoretice pe care le-am inteles in prealabil cat mai concret si direct la nivel practic si personal. Cursul urmareste sa puna la dispozitie, prin proiectele abordate, o formula generala de lucru, fara a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” si a executiei standardizate a acestora.

  • Decalirea
  • Îndoirea
  • Laminarea
  • Tăierea
  • Traforarea
  • Debavurarea
  • Găurirea
  • Pregătirea monturilor
  • Montarea pietrelor
  • Finisarea pieselor finale

La finalul cursului, veti avea două proiecte terminate, de obicei două inele, care reprezintă tipologii diferite de abordare a ring-urilor și a monturilor. Vom folosi argint 925 și pietre semipretioase naturale, unele dintre ele vor fi neregulate si fara nici o geometrie precisa, celelalte vor fi pietre calibrate rotunde, cu taietura de tip brilliant sau cabochon. Noțiunile accumulate in timpul cursului au un potential de dezvoltare ulterioara a variantelor si variatiunilor tehnice, putand duce la rezultate diferite si din alt registru estetic.

Durata Program Pret Profesori
8 zile Luni – Joi 430 Euro + TVA David Sandu
56 ore 10.00 – 17.00 Andreia Popescu
Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de catre institut, în limita a două proiecte. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului