logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 1: 15-25 martie 2021

Cursul de inițiere în bijuterie Basic 1 este un curs destinat persoanelor creative, care doresc să găseasca un mijloc de exprimare artistică prin intermediul bijuteriei. Cursul se adresează atât persoanelor care nu au mai avut contact cu domeniul bijuteriei, cât și celor care doresc să deprindă arta manipulării metalelor și pietrelor prețioase la un nivel profesionist. Temele abordate au un caracter general, în ideea de a prezenta tehnici și procedee care să poată fi folosite ulterior de catre cursanți în proiectele personale.

Structură Curs Bijutier BASIC 1


Basic 1 este un curs structurat de-a lungul a 8 zile pline de lucru, în care majoritatea timpului va fi dedicat părții de experimentare și exercițiu practic. Noțiuni ca laminarea, îndoirea, sudura, calibrarea pieselor, finisarea lor, vor fi tratate cu seriozitate și articulate într-un prim sistem coerent de înțelegere a lucrului cu metalele prețioase. Materialele folosite sunt argintul 925 și pietrele semiprețioase naturale. Tehnologiile predate vor avea un suport tehnic primar, folosind 90% scule de mână și oferind în acest fel cursanților posibilitatea de a continua ulterior, individual, fără necesitatea unui inventar de scule și mașinării sofisticate.

Latura teoretică este subordonată părții practice, în ideea de a fixa în memorie acele noțiuni teoretice pe care le-am înțeles în prealabil cât mai concret și direct la nivel practic și personal. Cursul urmărește să vă pună la dispoziție, prin proiectele abordate, o formulă generală de lucru, fără a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” și a execuției standardizate a acestora.

  • Decălirea
  • Îndoirea
  • Laminarea
  • Tăierea
  • Traforarea
  • Debavurarea
  • Găurirea
  • Pregătirea monturilor
  • Montarea pietrelor
  • Finisarea pieselor finale

La finalul cursului, veți avea două proiecte terminate, de obicei două inele, care reprezintă tipologii diferite de abordare a ring-urilor și a monturilor. Vom folosi argint 925 și pietre semiprețioase naturale, unele dintre ele vor fi neregulate și fără o geometrie precisă, celelalte vor fi pietre calibrate rotunde, cu tăietura de tip brilliant sau cabochon. Noțiunile acumulate în timpul cursului au un potențial de dezvoltare ulterioară a variantelor și variatiunilor tehnice, putand duce la rezultate diferite și din alt registru estetic. Pentru preț și mai multe informații despre curs, vezi Detalii Curs.

Durata Program Pret Profesori
8 zile Luni – Joi 430 Euro + TVA David Sandu
56 ore 10.00 – 17.00 Andreia Popescu
Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele și pietrele va sunt puse la dispozitie de catre institut, în limita a două proiecte. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului