logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de modelare ceară și turnare centrifugală – Nivel 1

curs modelare ceara pentru bijutieri

Curs de modelare ceară și turnare centrifugală NIVEL 1
8-10 februarie 2021

Cursul de modelare de ceara si turnare centrifugală – Nivelul 1 presupune deprinderea principalelor tehnici de modelare a cerii și transformarea acesteia în metal turnat. Spontaneitate, gesturi cursive, texturi spectaculoase, materiale de lucru maleabile și intuitive.

Ceara este un partener de lucru special, care îți permite să decizi câtă intuiție și câtă precizie sau premeditare dorești să incluzi într-un proiect. Tehnica antică a cerii pierdute este actualizata esteticii contemporane, iar formele pe care ni le propunem să le facem sunt o continuare și o dezvoltare a formulelor clasice și consacrate.

Structură Curs Modelare Ceară NIVEL 1


Cursul durează 3 zile și urmăreste trecerea unui proiect prin toate etapele lui. Modelarea cerii in diferite modalitati, din tipuri diferite de ceara si cu instrumente diferite, pregatirea pentru turnare a pieselor, turnarea si transformarea cerii in metal si apoi finisarea pieselor turnate, până la obținerea proiectului final.
Modelarea cerii permite un alt tip de exprimare comparativ cu constructia prin sudura, in care exista posibilitatea exprimarii cu spontaneitate. Modelarea materialului si intelegerea procesului de turnare înseamnă, asadar, o lărgire a repertoriului de exprimare estetică.

  • Piese construite cu ceara de modelaj
  • Sculptarea cerurilor dure
  • Monturi din ceara pentru pietre
  • Amprente deschise de silicon pentru texturi naturale speciale
Cursul dureaza trei zile. Dupa cele doua zile de modelaj vom finisa piesele turnate si le vom finaliza in formula tehnica si cretiva pe care o vom decide pentru fiecare proiect in parte.
Durata Program Pret Profesori
3 zileLuni – Miercuri290 Euro + TVADavid Sandu
21 ore10.00 – 17.00Andreia Popescu
Titus Răzvan Popa

Pretul cursului include un kit de materiale si ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale, care apartine cursantului dupa terminarea cursului. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului