logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivel 1

curs modelare ceara pentru bijutieri

Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală NIVEL 1
12-14 aprilie 2021

Cursul de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivelul 1 presupune deprinderea principalelor tehnici de modelare a cerii și transformarea acesteia în metal turnat. Spontaneitate, gesturi cursive, texturi spectaculoase, materiale de lucru maleabile și intuitive.

Ceara este un partener de lucru special, care îți permite să decizi câtă intuiție și câtă precizie sau premeditare dorești să incluzi într-un proiect. Tehnica antică a cerii pierdute este actualizată esteticii contemporane, iar formele pe care ni le propunem să le facem sunt o continuare și o dezvoltare a formulelor clasice și consacrate.

Structură Curs Modelare Ceară NIVEL 1


Cursul durează 3 zile și urmărește trecerea unui proiect prin toate etapele lui. Modelarea cerii in diferite modalități, din tipuri diferite de ceară și cu instrumente diferite, pregătirea pentru turnare a pieselor, turnarea și transformarea cerii in metal și apoi finisarea pieselor turnate, până la obținerea proiectului final.
Modelarea cerii permite un alt tip de exprimare comparativ cu construcția prin sudură, in care exista posibilitatea exprimării cu spontaneitate. Modelarea materialului și intelegerea procesului de turnare înseamnă, asadar, o lărgire a repertoriului de exprimare estetică.

  • Piese construite cu ceara de modelaj
  • Sculptarea cerurilor dure
  • Monturi din ceară pentru pietre
  • Amprente deschise de silicon pentru texturi naturale speciale

Cursul de modelare de ceară durează trei zile. După cele două zile de modelaj, vom finisa piesele turnate și le vom finaliza în formula tehnică și creativă pe care o vom decide pentru fiecare proiect în parte.

Durata Program Pret Profesori
3 zileLuni – Miercuri290 Euro + TVADavid Sandu
21 ore10.00 – 17.00Andreia Popescu
Titus Răzvan Popa

Pretul cursului include un kit de materiale si ustensile dedicate modelarii cerurilor speciale, care apartine cursantului dupa terminarea cursului. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul in care doriti sa pastrati obiectele care rezulta in urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, daca se realizeaza mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achita manopera de turnare.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului