logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de inițiere în bijuterie BASIC 2

Curs de inițiere în bijuterie BASIC 2: va fi anuntat in curand!

Cursul de initiere în bijuterie Basic 2 este un curs destinat persoanelor care doresc să continue pregătirea tehnică și conceptuală în domeniul bijuteriei. Cei care se pot înscrie sunt absolvenții Basic 1 sau cei care au deja o experiență individuală și un anumit volum de lucru anterior. Cursul aduce în discutie complexitatea potentiala a proiectelor și maniera organizată de lucru în abordarea pe etape a realizării unei bijuterii. Mai multe metale, mai multe tehnici, proiectare cu claritate a amanuntelor tehnologice, artificii și simplificări, toate acestea vor permite o mai mare libertate în exprimarea creativă.

Structură Curs Bijutier BASIC 2


În cele 8 zile de curs vom aborda trei proiecte, cu trei teme diferite, vom folosi un repertoriu tehnic nou, dispozitive de calibrare si scule noi, toate avand ca scop deschiderea si imbogatirea repertoriului tehnic si estetic. Cursul are si o miza in reinterpretare a unor tehnici clasice si folosirea lor pentru a obtine rezultate diferite fata de destinatia lor initială.
Tehnica obtinerii monturilor de tip saton va fi folosita pentru a compune volume si forme geometrice speciale, tehnica nituirii si a producerii sarnierei (tevii) va fi folosita pentru angrenarea unui proiect fara nici o sudura, iar producerea calotelor sferice va avea o destinatie creativa, in idea conceperii unui obiect abordabil din mai multe unghiuri, cu mai multe posibilitati de purtare.

Latura teoretică este subordonată părții practice, în ideea de a fixa în memorie acele notiuni teoretice pe care le-am inteles in prealabil cat mai concret si direct la nivel practic si personal. Cursul urmareste sa puna la dispozitie, prin proiectele abordate, o formula generala de lucru, fara a aborda tehnica bijuteriei prin intermediul “modelelor” si a executiei standardizate a acestora.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului