logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală Nivel 2

curs turnare centrifugala ceara

Curs de modelare ceară și turnare centrifugală NIVEL 2
15-17 aprilie 2021

Cursul de modelare de ceară și turnare centrifugală – Nivel 2 este continuarea firească a primului modul de curs și aduce provocarea complexității tehnice, variațiuni de abordare, materiale diferite și scopuri estetice extrem de diverse. Experimentare, etapizare și premeditare, punere în practică și finisare a pieselor, timp de trei zile pline de efort și surprize pe măsură.

Structură Curs modelare ceară Nivel 2


De-a lungul celor 3 zile de curs, vom aborda trei tehnici cu potențial tehnic și creativ absolut special. Supraturnarea, modelarea pe un miez de ceară solubil în apă și amprentarea cerii în modele de gips cioplit și gravat vor fi cele trei direcții tehnice de lucru.
*Supraturnarea – reprezintă modelarea cerii pe un model deja existent (din bronz, de exemplu) și turnarea argintului peste bronz, pentru obținerea unei bijuterii bicolore, cu forme care se completează sau care se întrepătrund.
*Modelarea cerii pe un miez solubil – este o tehnică de construire a unor volume goale pe dinauntru, care ar fi foarte greu de modelat în absența unui suport provizoriu de lucru. Rezultă piese finale ample, ușoare și spațiale.
*Amprentarea cerii – oferă rezultate dintr-un registru diferit față de tot ceea ce ați experimentat până acum. Pentru senzația de fermitate sau claritate a gesturilor modelării formelor, pentru texturi imposibil de realizat direct în ceară, avem ca soluție crearea amprentelor din gips.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului