logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Curs de modelare de ceară și turnare centrifugală Nivel 2

curs turnare centrifugala ceara

Curs de modelare ceară și turnare centrifugală NIVEL 2
11-13 februarie 2021

Cursul de modelare de ceară si turnare centrifugală – Nivelul 2 este continuarea firească a primului modul de modelare de ceară si aduce provocarea complexității tehnice, variațiuni de abordare, materiale diferite și scopuri estetice extrem de diverse. Experimentare, etapizare și premeditare, punere în practică și finisare a pieselor, timp de trei zile pline de efort și surprize pe măsură.

Structură Curs Turnare Centrifugală NIVELUL 2


De-a lungul celor 3 zile de curs, vom aborda trei tehnici cu potential tehnic și creativ absolut special. Supraturnarea, modelarea pe un miez de ceară solubil în apă si amprentarea cerii în modele de gips cioplit și gravat vor fi cele trei directii tehnice de lucru.
Supraturnarea reprezintă modelarea cerii pe un model deja existent (din bronz, de exemplu) si turnarea argintului peste bronz, pentru obtinerii unei bijuterii bicolore, cu forme care se completează sau care se întrepătrund.
Modelarea cerii pe un miez solubil este o tehnică de construire a unor volume goale pe dinantru care ar fi foarte greu de modelat in absenta unui suport provizoriu de lucru. Rezultă piese finale ample, ușoare și spatiale.
Amprentarea cerii reușeste să ofere rezultate dintr-un registru diferit față de tot ceea ce ați experimentat până acum. Pentru senzația de fermitate sau claritate a gesturilor modelării formelor, pentru texturi imposibil de realizat direct în ceară, avem ca solutie crearea amprentelor din gips.

  • Modelarea pe miez de ceara solubil in apa si turnarea de forme goale la interior
  • Amprentarea cerii si crearea de negative pentru reproducerea de ornamente in serie
  • Supraturnarea.
Durata Program Pret Profesori
3 zileJoi – Sâmbătă290 Euro + TVADavid Sandu
21 ore10.00 – 17.00

Andreia Popescu

Răzvan Popa

Pretul cursului – Cursantii își vor aduce propriul kit de ustensile dedicate modelării cerurilor speciale (achizitionat la Nivelul 1) pentru a-l utiliza la curs. Metalele folosite sunt argintul 925 si bronzul. In cazul în care doriti să păstrati obiectele care rezultă în urma cursului, materialul folosit va fi cantarit si trebuie achitat la final. De asemenea, dacă se realizează mai mult de 3 obiecte, pentru urmatoarele se achită manopera de turnare.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului