Menu
Your Cart

Cursuri specializate

Workshop-ul international Cloisonné Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Cloisonné-ul este o tehnica traditionala ce permite separarea emailului de diferite culori prin utilizarea unui perete subtire de metal, care formeaza modelul sau imaginea. Cuvantul “cloisonné”, provenit din limba franceza, este folosit atat pentru a descrie un obiect de arta finit, cat si procesul de creare a acestui obiect.

Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Workshop-ul international Champlevé Enamels este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. Champlevé este o tehnica in arta emailarii, care consta in umplerea cu email a spatiilor adancite special intr-o placa metalica, in scop decorativ, obiectul decorat purtand tot numele champlevé.

Pentru participarea la curs, nu este necesara experienta anterioara in emailare.

Workshop-ul international “Experimental Enameling” este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. “Experimental Enameling” se adreseaza absolventilor cursurilor de initiere in tehnicile emailului: Champlevé Enamels si Cloisonné Enamels, dar si celor care au experienta de lucru cu emailul.

Workshop-ul intensiv sustinut de profesorul invitat Valentina Caprini readuce in atentia designerilor una dintre cele mai vechi tehnici din domeniul bijuteriei. Filigranul este cunoscut inca din anul 3000 BC, insa putini oameni mai cunosc astazi adevaratul proces de manufactura. Desi tehnica si modul de lucru predate la curs sunt cele traditionale, provocarea consta in a incorpora filigranul in bijuterii contemporane, care sa aduca aceasta tehnica antica in prezent. 

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica “Chasing and Repoussé”, in stil italian. Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.