logo Asssamblage Institutul de Artă și Design

Home Cursuri Assamblage Experimental Enameling

Experimental enameling: va fi anuntat in curand!

Workshop-ul international “Experimental Enameling” este realizat in colaborare cu designer-ul american Jennifer Wells. “Experimental Enameling” se adreseaza absolventilor cursurilor de initiere in tehnicile emailului: Champlevé Enamels si Cloisonné Enamels, dar si celor care au experienta de lucru cu emailul.

Jennifer Wells


Dupa ce a obtinut, in 2010, Masteratul in Metal Design la East Carolina University, Jennifer a sustinut numeroase cursuri si workshop-uri la universitati si scoli profesionale din Statele Unite ale Americii, dintre care: Indiana University in Bloomington (2013 si 2017), Western State Colorado University (2016-2018) si Haystack Mountain School of Craft in Maine (2011-2013, 2015). In aceeasi timp, Jennifer si-a continuat studiile la Arrowmont School of Arts and Crafts in Gatlinburg, la Pocosin Arts in Columbia, si la Jentel Foundation Banner. Din 2013 pana in anul 2016, printr-un program intensiv al East Carolina University, Jennifer a predat cursuri de bijuterie si tehnica emailului in Italia.

In prezent, Jennifer locuieste si lucreaza in Italia si preda cursuri de design si bijuterie atat in SUA, cat si in Europa.

Aplicarea emailului pe suprafete din cupru cu texturi diverse, folosirea desenului in creion si a vopselurilor, si inglobarea materialelor alternative (margele de sticla, nisip, pene) in email sunt cateva dintre tehnicile care vor fi predate si experimentate in cele trei zile intensive de curs.
In prima zi de curs, dupa texturarea suprafetelor si decuparea conturului pieselor, participantii vor incepe sa lucreze cu email. Aplicarea straturilor de email pe suprafetele texturate, slefuirea zonelor selectate si reaplicarea emailului vor ocupa mare parte din zi. In urmatoarele doua zile se vor experimenta alte tehnici, cum ar fi folosirea creioanelor si a pensulelor in crearea designului pieselor, si inglobarea materialelor alternative in email.

Durata Program Pret Profesori
3 zile Luni- Miercuri360 Euro + TVAJennifer Wells
21 ore10.00 – 17.00

Pretul cursului include accesul la toate instrumentele de lucru, iar materialele va sunt puse la dispozitie de catre institut. Piesele realizate în timpul cursului vă vor aparține după încheierea cursului.

Urmărește-ne și pe:

Alte cursuri pentru aprofundarea studiului