Menu
Your Cart

Istoric Assamblage

ASSAMBLAGE
Institutul de Artă și Design

logo assamblage În procesul de trecere de la simpla curiozitate pentru bijuterie la practicarea acesteia cu profesionalism, este necesar un demers de învățare și exersare, atât în cadrul cursurilor, cât și la nivel individual. Astfel, Assamblage pune la dispoziția cursanților un sistem modular de cursuri complementare, care corespund diverselor nevoi și interese: de la cursuri de inițiere în bijuterie pentru cei care nu au experiență anterioară, până la workshop-uri și ateliere tematice, care vizează tehnici de lucru specifice.

logo assamblage În cei zece ani de activitate, școala a susținut peste 230 sesiuni de cursuri și workshop-uri tematice, finalizate cu mai mult de 1650 diplome, Assamblage devenind astfel o temelie și un punct de referință puternic în dezvoltarea bijuteriei de autor din România. Prin cei peste 700 absolventi ai școlii, Assamblage a contribuit la crearea unei comunități închegate de artiști autohntoni care au depășit nivelul autodidactismului și care au acumulat notiuni tehnice și conceptuale pentru afirmarea lor ca designeri de sine stătători.

atelier bijutier bucuresti

Cursuri Bijuterie

În lipsa unor institutii care să vizeze însușirea în mod specific a domeniului bijuteriei la un nivel tehnic și artistic, Assamblage a pus bazele unei noi generații de designeri și autori de bijuterie contemporană, care se ridică la standarde internaționale.

Oferim o gamă variată de cursuri și workshop-uri de bijuterie, de la cursuri de inițiere până la workshop-uri tematice, dedicate unor anumite tehnici de lucru. Cursurile și workshop-urile se desfășoară în format intensiv (de la două săptămâni, la 2-3 zile) și pot fi urmate independent unele de celelalte.