Chasing and Repousse

  • Brosa Alice dec17 at
  • fabrizio acquafresca chiseling
  • Inel Mihaela dec17 at
  • Soparla Mihaela
  • Bratara arici Alice
  • Bratara Mihaela at
Urmatoarea sesiune de curs: va fi anuntata in curand!

Sub atenta indrumare a profesorului italian Fabrizio Acquafresca, cursantii vor invata tehnica "Chasing and Repoussé", in stil italian.

Prin utilizarea adecvata a unor instrumente specializate, ei vor deprinde teoretic si  vor pune in practica aceasta metoda clasica italiana de transformare a unor simple foi de metal, in opere de arta.

"Il Maestro" va discuta cu fiecare elev in parte, oferind indrumare tehnica si artistica pentru proiectele alese, care sa permita cursantilor sa dobandeasca abilitatile si cunostintele necesare pentru a continua explorarea, in mod independent,  a artei "Chasing and Repoussé".

 

Primul proiect al workshop-ului consta in realizarea din metal, prin tehnica "Chasing and Repoussé", a unei libelule.  Pentru proiectele urmatoare, cursantii au posibilitatea de a aborda modele personalizate de bijuterii: fructe, flori sau imagini abstracte.

Durata Program Cost* Profesori
4 zile Marti - Vineri 445 Euro Fabrizio Acquafresca
28 ore 10:00 - 17:00

Conditii necesare: Nu este necesara experienta  in  domeniul bijuteriei.
* Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

Modulul 2 adauga tehnicilor de baza noi elemente, deschizand posibilitati de realizare a unor proiecte cu grad mai mare de complexitate.

Durata Program Cost* Profesori
4 zile Sambata - Marti 445 Euro Fabrizio Acquafresca
28 ore 10:00 - 17:00

Conditii necesare: Este necesara absolvirea modulului Chasing and Repousse Nivelul 1.

*Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

 

FABRIZIO ACQUAFRESCA

Fabrizio Acquafresca este un artist si profesor de "Chasing and Repoussé" nascut la Florenta, in Italia.

Familia Acquafresca este cunoscuta inca din secolul XVII, prin Matteo Acquafresca (1651-1738), un armurier renumit care a fost patronat de Medici, iar tehnica "Chasing and Repoussé" a fost transmisa in familie, din generatie in generatie, pana in zilele noastre.

Fabrizio Acquafresca a inceput sa lucreze intr-un atelier de bijuterie inca de la varsta de 13 ani, sub indrumarea unchiului sau, Brandimarte, un celebru artizan in argint din Florenta. Astazi, dupa 30 de ani, Acquafresca este numit "Il Maestro" (Maestrul) de colegii sai in arta "Chasing and Repoussé".  "Il Maestro" este titlul acordat in Italia artistilor care se disting prin abilitatile lor superioare si prin creativitate. In plus, un Maestru artizan este si un invatator, care transmite elevilor cunostintele sale profesionale, pentru a se asigura ca know-how-ul sau tehnic nu este pierdut.

"Il Maestro" Acquafresca lucreaza in atelierul sau din Florenta, unde creaza lucrari personale sau la comanda, si continua sa colaboreze cu atelierul Brandimarte. In plus, el deseneaza,  picteaza, scrie și preda cursuri de "Chasing and Repoussé" la scoli de arta din Europa si Statele Unite ale Americii.