Classic Stone Setting

Urmatoarea sesiune de curs:
*29 iulie - 2 august 2019 Modul 1
*23-27 septembrie 2019 Modul 2

 

Noile cursuri de tintuire oferite de Assamblage, reprezinta o informatie tehnica si un instrument extrem de complex de abordare estetica a montarii pietrelor.

Tehnicile folosite la curs vor face posibila tintuirea pietrelor fara tehnica gravurii, folosind doar biax-ul si instrumente si dispozitive de mana.

Practic, pe parcursul a 4 saptamani de studiu si experimentare, vor fi abordate intre 18 si 25 de proiecte diferite. Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, in timp ce pentru unele proiecte scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva.

Cele patru module de curs reprezinta, impreuna, nivelul intermediar si pregatitor pentru microtintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice si microscopul).

Modulul introductiv al cursului de monturi clasice "Classic Stone Setting" urmareste explicarea in detaliu si exemplificarea unor tipologii de monturi clasice. Inchiderea pietrelor fatetate si calibrate, impreuna cu finisarea obiectelor finale, sunt provocarile speciale ale cursului.

Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Cursul se va desfasura intr-un format intensiv si va propune punerea in practica a cinci proiecte clar etapizate si executate cu precizie.

Durata Program Cost* Profesori
5 zile Luni - Vineri 450 Euro David Sandu
35 ore 10:00 - 17:00 Andreia Popescu

Conditii necesare: Este necesara experienta  in  domeniul bijuteriei (cel putin absolvirea cursului Basic 1).
* Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

Cel de al doilea modul al cursului va propune o serie de patru proiecte, in care accentul va fi pus pe montarea pietrelor de mici dimensiuni. Cursul se va desfasura intr-un format intensiv, structurat pe durata a 5 zile de atelier.

Specificul cursului va fi unul tehnic, accentul fiind pus pe insusirea elementelor de baza: masurare, trasare, gaurire, frezare, gravare, inchiderea pietrelor si finisarea pieselor. Pentru eficientizarea procesului de invatare, cursantii vor primi piese pregatite in prealabil si vor avea in acest fel, timpul necesar sa se concentreze pe tehnicile si procedurile care fac obiectul cursului.

Durata Program Cost* Profesori
5 zile Luni - Vineri 450 Euro David Sandu
35 ore 10:00 - 17:00 Andreia Popescu

Conditii necesare: Este necesara absolvirea modulului Classic Stone Setting Nivelul 1.

*Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM