Stone Setting

Urmatoarea sesiune de curs:
* Classic Stone Setting 1: 4-8 Mai 2020
* Classic Stone Setting 2: 11-15 Mai 2020
* Creative Stone Setting 1: va fi anuntata in curand!
* Creative Stone Setting 2: va fi anuntata in curand!

Noile workshop-uri de tintuire oferite de Assamblage, reprezinta o informatie tehnica si un instrument extrem de complex de abordare estetica a montarii pietrelor. Tehnicile folosite la curs vor face posibila tintuirea pietrelor fara tehnica gravurii, folosind doar biax-ul si instrumente si dispozitive de mana.

Practic, pe parcursul a patru saptamani de studiu si experimentare, vor fi abordate intre 18 si 25 de proiecte diferite. Parte din proiecte vor fi realizate de la zero, in timp ce pentru unele proiecte scoala Assamblage va pune la dispozitie monturi si piese componente deja pregatite, care sa fluidizeze procesul exersarii, intr-o maniera cat mai instructiva.

Cele patru module de curs reprezinta, impreuna, nivelul intermediar si pregatitor pentru microtintuire (montarea pietrelor folosind tehnica gravurii, si utilizand instrumente pneumatice si microscopul).

Modulul introductiv al workshop-ului de monturi clasice "Classic Stone Setting" urmareste explicarea in detaliu si exemplificarea unor tipologii de monturi clasice. Inchiderea pietrelor fatetate si calibrate, impreuna cu finisarea obiectelor finale, sunt provocarile speciale ale cursului. Workshop-ul se va desfasura intr-un format intensiv si va propune punerea in practica a cinci proiecte clar etapizate si executate cu precizie.

Cel de al doilea modul al workshop-ului va propune o serie de patru proiecte, in care accentul va fi pus pe montarea pietrelor de mici dimensiuni. Specificul cursului va fi unul tehnic, accentul fiind pus pe insusirea elementelor de baza: masurare, trasare, gaurire, frezare, gravare, inchiderea pietrelor si finisarea pieselor. Pentru eficientizarea procesului de invatare, cursantii vor primi piese pregatite in prealabil si vor avea in acest fel, timpul necesar sa se concentreze pe tehnicile si procedurile care fac obiectul cursului.

Proiectele propuse pentru modulele clasice vor fi dedicate pietrelor cu o dimensiune minima de 2,5 mm.

Durata Program Cost* Profesori
5 zile Luni - Vineri 450 Euro David Sandu
35 ore 10:00 - 17:00

Conditii necesare: Este necesara experienta  in  domeniul bijuteriei (cel putin absolvirea cursului Basic 1).
* Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

Workshop-ul "Creative Stone Setting 1" doreste sa faca o reevaluare a ideii de montura ca formula clasica, din perspectiva esteticii si a bijuteriei contemporane. Tehnici traditionale precum sudura, formarea, texturarea si finisarea vor converge catre punerea in proiect a unor monturi ce deriva din bijuteria clasica, dar care se adreseaza esteticii si solutiilor vizuale contemporane. In cele cinci zile de curs vor fi abordate cinci teme care urmaresc sa aduca informatii si solutii tehnice noi, cu rezultate diferite fata de abordarile clasice.

Modulul 2 de monturi creative isi propune punerea in relatie a mai multor materiale, care sa gazduiasca pietrele semipretioase sau pretioase, taiate in maniera clasica.
Pe parcursul celor cinci zile de curs va fi vorba despre gasirea solutiilor tehnice pentru provocari creative ce vor include abordari neconventionale si complexe. Vom experimenta atat metal pretios sau nepretios, cat si lemn exotic, sidef, plastic sau os. Desi rezultatul proiectelor nu va fi unul conventional, etapizarea si premeditarea cu precizie a fiecarui proiect in parte va fi principalele provocari ale workshop-ului.

Durata Program Cost* Profesori
5 zile Luni - Vineri 450 Euro David Sandu
35 ore 10:00 - 17:00

Conditii necesare: Este necesara experienta  in  domeniul bijuteriei (cel putin absolvirea cursului Basic 1).
* Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM