Metal Clay

Urmatorul curs: va fi anuntat in curand!

Curs international sustinut de Caroline Bray, fondatoarea PMC Studio

In 2016, Assamblage Scoala de Bijuterie Contemporana a lansat in premiera “METAL CLAY”, curs sustinut de Caroline Bray - fondatoarea Precious Metal Clay Studio France (PMC Studio).

Cursul METAL CLAY este structurat pe trei module, Nivelul 1, care cuprinde baza teoretica si practica a lucrului cu Metal Clay-ul, continuand cu inca doua module care adauga tehnici de prelucrare de o complexitate mai mare, precum si elemente de baza ale tehnicii de emailare si de integrare a sticlei dicroice in bijuterii.

Crearea bijuteriilor din Metal Clay constituie o experienta total diferita fata de tehnicile clasice de bijuterie. Este un proces uimitor de prelucrare a metalului - aflat intr-o stare semi-solida, asemanatoare plastilinei – care poate fi deprins atat de cei total neinitiati in producerea bijuteriilor, cat si de cei cu experienta in tehnicile clasice, in completarea acestora. Folosind instrumente foarte simple si propriile degete, Metal Clay-ul poate fi rulat, presat, modelat, texturat si taiat. Pot fi utilizate si matrite (gata facute sau realizate pe loc de cursanti), formelor astfel obtinute putandu-le fi adaugate parti distincte, modelate separat, intr-un proces de creatie care da frau liber imaginatiei.

La realizarea bijuteriilor se vor folosi pietre pretioase sintetice (termo-rezistente) - safir, rubin, zircon - care vor fi montate de la inceput in materialul versatil care este Metal Clay-ul, ulterior urmand a fi introduse in cuptorul unde are loc procesul de ardere si solidificare a metalului.

Participantii la curs urmeaza sa isi insuseasca deprinderile de baza in prelucrarea Metal Clay-ului, atat din argint, cat si din bronz. Dupa cele 3 zile de curs, absolventii vor putea realiza bijuterii de argint si bronz, inele, pandante si elemente de prindere pentru acestea, obiecte realizate dupa mulaje din natura sau monturi simple de pietre.

Durata Program Cost* Profesori
3 zile Luni - Miercuri 375 Euro + Caroline Bray
21 ore 10:00 - 17:00  75 Euro kit-ul de lucru

Kit-ul include:

 • Artclay Silver (10 g)
 • Bronze Clay (soft + hard)
 • Pietre pretioase artificiale termo-rezistente (3 buc.)
 • Lut de pluta
 • Suprafata de lucru neaderenta, cu gradatii
 • Rola plexiglass pentru rularea clay-ului
 • Streifuri de plastic pentru controlul grosimii (2 buc.)
 • Suprafata de teflon (pentru uscarea pieselor "crude")
 • Set de bureti abrazivi pentru slefuirea pieselor "crude" (3 granulatii diferite)
 • Bloc de cauciuc.

Conditii necesare: Nu este necesara experienta anterioara in  domeniul bijuteriei.
* Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

Modulul 2 adauga tehnicilor de baza noi elemente, deschizand posibilitati de realizare a unor bijuterii cu grad mai mare de complexitate. Printre proiectele care vor fi abordate se numara:

 • realizarea de monturi pentru pietre semipretioase naturale;
 • introducere in tehnica de emailare "Cloisonne"- realizarea unui pandant din Silver Clay, cu email de temperatura inalta;
 • transformarea directa in argint pur a unei frunze naturale, fara intermediul unei matrite.
Durata Program Cost* Profesori
3 zile Joi - Sambata 415 Euro Caroline Bray
21 ore 10:00 - 17:00

*Cursantii isi vor aduce propriul kit de scule (achizitionat la Nivelul 1) pentru a-l utiliza la curs sau isi vor putea achizitiona kitul de scule necesar, in valoare de 40 Euro (inclusiv TVA): Kit scule Basic 1

**Costul cursului include pietrele naturale care urmeaza sa fie folosite in cadrul proiectelor, precum si un consum individual de Silver Clay de maxim 20 g; in cazul depasirii acestuia, participantii pot achizitiona material suplimentar (ambalare minima: 10 g).

***Sumele afisate nu includ TVA.

INSCRIE-TE ACUM

SCURT ISTORIC

Metal Clay-ul a fost dezvoltat de catre oamenii de stiinta din cadrul diviziei Mitsubishi de Materiale si Produse Speciale. Dupa ani de experimentare, la inceputul anilor 1990, au fost acordate primele brevete.
Principalul ingredient al Metal Clay-ului il constituie particulele foarte mici de metal, de aproximativ 20 microni. Pentru comparatie, un bob de sare poate fi echivalentul a 25 dintre aceste particule adunate impreuna. Celelalte componente ale Metal Clay-ului sunt apa si diversi lianti organici. Dupa ardere, apa se evapora, iar liantii organici ard complet, astfel încat ceea ce ramane este metal: aur, argint, cupru sau bronz.