Nunome Zogan

Urmatorul curs: va fi anuntat in curand!

Curs international de bijuterie in colaborare cu Alchimia

“Nunome Zogan” este o metoda traditionala de prelucrare a metalului, care isi are originea in Asia. Tehnica a fost de asemenea folosita in Europa sub denumirea de “Damascene” si in Coreea ca “Pomok Sannggam”. In Japonia, aceasta era utilizata pentru decorarea sabiilor si accesoriilor pentru samurai, precum si pentru cutii de valori si ornamente pretioase pentru par.

La baza, workshop-ul prezinta procesul folosit pentru insertia unor forme complexe din aur si argint pe o baza de metal. Contrastul de culori intre diferitele metale si frumusetea naturala a argintului sau a aurului sunt accentuate de colorarea obiectelor cu patina japoneza, denumita “Rokusho”.

Programul cursului:

  • Crearea texturii de baza a metalului folosind Mekiri-Tagane
  • Realizarea intarsiilor de argint sau aur pe o baza de metal, utilizand un design propriu
  • Lustruirea metalului cu piatra si carbune
  • Introducere in folosirea tehnicii de colorare Rokusho.
Durata Program Cost* Profesori
3 zile Luni - Miercuri 375 Euro Elisa Deval
21 ore 10:00 - 17:00
INSCRIE-TE ACUM

Conditii necesare: Nu este necesara experienta anterioara in domeniul bijuteriei.
* Costurile afisate nu includ TVA.

**In costul cursului sunt incluse toate materialele, in afara substantelor care contin aur (acestea se achita separat daca se opteaza pentru ele).

Elisa Deval

Elisa Deval a absolvit Scoala de bijuterie contemporana Alchimia din Florenta. Profesorii ei au fost artistii Manfred Bischoff, Manuel Vilhena, Lucia Massei si Doris Maninger.

Lucrarile ei au fost expuse de-a lungul timpului în galerii internationale, iar în prezent activitatea sa este reprezentata de Galeria Noël Guyomarc'h din Montreal.
Incepand cu anul 2009 Elisa Deval a devenit interesata de tehnicile de metal japoneze, a studiat în Japonia cu profesorul Noboru Ando si a participat la ateliere de lucru cu profesorul Kimiaki Kageyama. Din anul 2012 Elisa preda ateliere de week-end despre tehnica Nunome Zogan, iar 2014 este anul de cand a inceput sa predea ocazional la scoala Alchimia.

Alchimia Contemporary Jewellery School, Florenta, Italia

Alchimia a fost fondata in anul 1998 de Lucia Massei si Doris Maninger. Scoala a obtinut acreditare completa a valorilor artistice si pedagogice si este calificata oficial ca European Bachelor of Fine Arts & European Master of Fine Arts de catre Comisia Europeana de Acreditare a Educatiei EABHES. Alchimia a produs de-a lungul evolutiei sale rezultate de inalta calitate si nivelul sau de excelenta este recunoscut prin numeroasele premii internationale ale absolventilor sai.